Pratite nas

Zdravlje i ljepota

TOKOM LJETA VODA SE GOMILA U NOGAMA I STOMAKU KAO LUDA: Najbrži način da se riješite ovih tegoba

Published

on

Iznenada ste dobili nekoliko kilograma viška? Osjećate se tromo i naduto? Otekli su vam zglobovi i prsti a niste povećali unos hrane i niste smanjili fizičku aktivnost?

Zbog brzog načina života, neredovne i nepravilne ishrane javlja se I prekomjerno zadržavanje vode u organizmu. Otečeni zglobovi, višak kilograma i pospanost, samo su neki od simptoma koji ukazuju na ovaj problem.

Prije svega trebalo bi napomenuti da teška hrana – dosta začinjena, masna i suha, stvara zdravstvene probleme koji se kasnije odražavaju na pojedine dijelove tijela. S tim u vezi, višak vode koji se “skuplja” u nogama je jedan deo tih problema, a neredovna fizička aktivnost još više povećava ozbiljnost inicijalnog problema. Kako izbaciti vodu iz nogu je pitanje koje muči mnoge, a odgovori su razni.

Razni čajevi, kao što su zeleni čaj, čaj od peršuna, čaj od maslačka mogu pomoći pri izbacivanju vode iz nogu, ali i dnevna fizička aktivnost od pola sata, takođe, je od velike koristi. Takođe, regulisanje ishrane dosta pomaže u izbacivanju vode, a to znači da bi se nezdrave masti, koje dolaze iz prerađene industrijske hrane trebalo svesti na minimun.

Kako izbaciti vodu iz stomaka?
Postupak izbacivanja vode iz stomaka može da se vrši, takođe, prirodnim putem. Razni čajevi, regulisana ishrana i fizička aktivnosti najbolje su za izbacivanje vode iz stomaka.

Znači, fizička aktivnost, izbacivanje prerađenih namirnica iz jelovnika, konzumacija hrane bogate kalijumom i magnezijumom, ograničen unos ugljenih hidrata i dosta tečnosti, pomoći će vam da se riješite viška vode u stomaku.

Magnezijum za izbacivanje tečnosti
Magnezijum je elektrolit koji pomaže u regulisanju ravnoteže tečnosti u organizmu. Zeleno lisnato povrće, avokado, bademi i pasulj odlični su izvori ovog minerala.

Voće i povrće bogato kalijumom
Kako biste smanjili nivo natrijuma i povećali nivo kalijuma, najbolje je da to radite putem ishrane. Birajte voće i povrće bogato kalijumom – kupus, kelj, zelena salata, špinat, peršun, i voće – banana, kajsije, narandže, šljiva.

Takođe, pretjerano slana hrana zadržava vodu u organizam, tako da bi trebalo da smanjite količine soli pri pri pripremanju jela. Konzumiranjem prirodnih diuretika, kao što je kafa, primjera radi, izbacuje se voda iz organizma.

Pored gore navedenih namirnica predlažemo vam i upotrebu slijedećih prirodnih čajeva: čaj od maslačka, rastavić čaj, crni i zeleni čaj. (Naj portal)

 

Zdravlje i ljepota

Srđan Vukičević (Podgorica) u 33-oj dobio šećer: NAJBOLJA ODLUKA U MOM ŽIVOTU JE BILA DA POZOVEM TRAVARA MIRSADA KRNJIĆA

Published

on

Da bolest ne bira za godine, najbolje zna Srđan Vukičević iz Podgorice. Ovaj 33-godišnji vozač jedne građevinske firme na svojoj koži je osjetio sve muke kroz koje šećeraši širom svijeta svakodnevno prolaze.

Potpuno neočekivano

Iako je uvriježeno mišljenje da dijabetes najčešće napada starije osobe, izložene stresu, Srđanu su prvi simptomi došli potpuno neočekivano, ostavivši ga zbunjenog i uplašenog. On o tim tegobama započinje priču sljedećim riječima:

– Živio sam sasvim normalan i miran život sa svojom porodicom. Preko noći počeo me savladavati umor, stalna žeđ, česte potrebe za mokrenjem. Preko dana sam sam jedva funkcionisao od iznenandnih osjećaja slabosti i dezorjentisanosti.

Kod ljekara – šok. Nalazi krvi su pokazivali dijabetes! Tih dana njegov jutarnji šećer se kretao oko 17, a na večer je znao skakati i preko 30 jedinica.

– Pio sam tablete, redovno uzimao inzulin, ali meni kao da se stanje pogoršavalo – ispričao je Srđan.

A onda novi šok! Srđan je primijetio da mu se vid skoro zamaglio.

Trajno oštećenje

– Pojava mrene je bila kap koja je prelila čašu. Znao sam da je vremena sve manje i da bi moglo doći do trajnog oštećenja očnog živca i vida. Odmah sam se okrenuo istraživanju alternativne medicine i travarima.

Na internetu je naišao na ime travara Mirsada Krnjića i doktora Miše Vučkovića. U dahu je, kaže, čitao nekoliko svjedočenja, učlanio se u grupu na FB „Biljem protiv šećerne bolesti“, u kojoj je razmjenio iskustva sa članovima koji su koristili Krnjićevu terapiju.

Ohrabren pozitivnim pričama i pun nade, stupio je u kontakt sa travarom Krnjićem.

– Veoma prijatan i pun razumijevanja, saslušao me je i preporučio svoju terapiju. Ujutro pojedem dva listića čuvarkuće, a tokom dana umjesto vode pijem Krnjićev sirup. Nakon 15 dana terapije, šećer ne samo da nije prelazio 7 jednica, već su mi se ponovo vratili snaga i živahnost – kazuje Srđan.

Granice normale

Ukupno je potrošio tri Krnjićeve terapije. Ne koristi više nikakve tablete, skinuo se sa inzulina, pojede i poneki kolač ili neku zabranjenu hranu, ali šećer ne divlja; kreće se u granicama normale.

– Odluka da pozovovem travara Mirsada Krnjića kada sam bio izgubio svaku nadu bila je najbolja stvar koju sam za svoje zdravlje mogao učiniti – ne krije zadovoljstvo Srđan Vukičević.

KONTAKT TELEFON TRAVARA MIRSADA KRNJIĆA: 00387 61 742 830 ili   061/383-325. Pratite FB grupu BILJEM PROTIV ŠEĆERNE BOLESTI.

(Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending