Pratite nas

Info

Nešto se ne poklapa: NA LISTI NAJ MILIONERA U BiH NEMA “NAJVEĆIH LOPOVA” IZETBEGOVIĆA, DODIKA, ČOVIĆA…

Published

on

Godinama slušamo kako su pljačke državne imovine, tenderi, “crni fondovi” privilegija najmoćnijih političara u BiH. Pokazuju se njihove vile, automobili, nakit…. U brojnim aferama su predstavljani kao muljatori koji su novac uzimali u vrećama.

Zvanično, sve je drugačije. Na listi najbogatijih u BiH nema ni jednog političara! Nešto tu ne štima, ali šta je tu je! Ovo je lista šest najbogatijih milionera u BiH, koju je objavio Forbs.

Na prvom mjestu na listi su Kenan i Damir Hastor iz “Prevent Group”, koja danas u centralnoistočnoj Evropi zapošljava više od 10.000 radnika, od čega samo u BiH 7.000. Neto vrijednost se procjenjuje na 771,1 milion KM, što je oko 394,6 miliona evra.

Na drugom mjestu je Izudin Ahmetlić, vlasnik “HIFA grupe”, čija je primarna djelatnost trgovina naftom i naftnim derivatima, i koji je jedan od bosanskohercegovačkih ‘milijardera’. Forbs je procijenio ukupan prihod njegovih kompanija na 681,3 miliona KM na godišnjoj osnovi, što je oko 348,7 miliona eura.

Među najbogatijim ljudima u BiH je vlasnik maloprodajnog lanca “Bingo” Senad Džambić. Neto vrijednost procjenjuje se na 570,3 miliona KM, što je 291,8 miliona uvra.

Na četvrtom mjestu je Tomislav Antunović iz kompanije “Antunovic AGS” iz Orašja, koja se bavi distribucijom nafte i naftnih derivata. Antunovića nazivaju i “kraljem nafte”. Procijenjena neto vrijednost je na 338,6 miliona KM, što je oko 173,3 miliona eura.

Na petom mjestu je “Stanić grupa”, koja je, kao mali porodični biznis, započela s radom još 1983. godine, tek što je tadašnje zakonodavstvo omogućilo privatno preduzetništvo. Neto vrijednost se procjenjuje na oko 173,1 miliona eura.

Na šestom mjestu je Pero Gudelj – FIS. Kako se objašnjava, preduzeće FIS danas zapošljava više od 3.300 ljudi i taj broj kontinuirano raste. Procijenjena neto vrijednost je je oko 157,2 miliona eura. Međutim, u imovinskom bilansku Gudelja, sasvim je izvjesno, doći će do promjene. Naime, nakon razvoda sa suprugom, koja ima svog udjela, očekivati je da će Perin konto znatno otanjiti… Navodno, FIS u Vitezu je pripao njegovoj bivšoj supruzi, a on se bavi turizmom na Vlašiću. (Naj portal)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending