Pratite nas

Zanimljivosti

Enes Uhljebljeni apeluje na Sarajlije: PERITE MASKE, KAO ŠTO PERETE GAĆE ILI ČARAPE!

Published

on

Tipičan sarajevski humor, parodija na aktuelnu bolnu zbilju zbog korone. Dobro su je nazvali autori “Sarajevska šatrologija” (iliti šuplja)

Krizni štab Kantona Sarajevo uputio je javni apel građanima da ne čekaju da im se raspadnu maske zbog nakupina prljavštine i čestog korištenja, već da iste zamijene prije toga, po mogućnosti nakon što ih jednom nose.

Ukoliko se radi o jednokratnim maskama, iz Kriznog štaba mole građane da ih koriste samo jednom, a ako se radi o pamučnim maskama, iste se trebaju prati redovito, piše Šatro.info.

“Apelujemo, preklinjemo i molimo sve naše sugrađane da nose maske, a one koji iste već nose da redovno maske peru i koriste pažljivo. Ne trebate čekati da se maske raspadnu same od prašine i prljavštine kako biste ih zamijenili.

Mi više stvarno ne znamo kako da dokažemo ljudima da ih prljave maske neće štititi nikako i ni od čega, čak im mogu prouzrokovati više štete nego koristi.

To vam je isto kao i s prljavim gaćama ili čarapama, morate ih oprati i mijenjati redovito kako ne biste razvili upale, infekcije ili gljivice. Ako mijenjate čarape i gaće u tom slučaju znate i morate znati da trebate mijenjati i maske.

Molimo vas nemojte nas tjerati da uvodimo kazne za to što imate prljavu masku. Pa nije uredu da imate prekršajne i krivične prijave zbog toga što ste neuredni i peksinavi. Molimo vas nemojte nas tjerati na ovakve postupke, jer smo mi ipak jedna čista i pedantna nacija”, izjavio je za ovaj portal PR predstavnik Kriznog štaba Kantona Sarajevo, Enes Uhljebljeni.

Ukoliko građani ne počnu da mijenjaju maske iz Kriznog štaba najavljuju sprovođenje kaznenih postupaka protiv prekršitelja ovih mjera. (Naj portal)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending