Pratite nas

Info

Banke će nas dokrajčiti: SAŠI BOLJEVIĆU BANKA ODMAH UZME KOMPLETNU PENZIJU ZA KREDITNU RATU

Published

on

Najmanje što je želio Saša Boljević, bivši službenik Privrednog suda u Crnoj Gori, jeste prijevremena penzija. Imao je dobru platu, a nije računao na svoju bolest, pa se kreditno zadužio na duži vremenski period, uz otplatu mjesečne rate u iznosu od 185 eura.

Međutim, naglo se razbolio, nastupila je korona, prijevremeno je penzionisan. Dobio je penziju od 145 eura. Dakle, manju od kreditne rate za 40 eura.
Iako je otišao je u prijevremenu invalidsku penziju prije pet mjeseci, do sada je dobio samo jedno mjesečno primanje jer banka uzme sve na ime neplaćenog kredita, podignutog u vrijeme kada je zarađivao duplo više od današnjeg minimalca od 145 eura

Boljević za “Vijesti” priča da je jedinu penziju dobio tokom moratorijuma na vraćanje kreditnih obaveza, omogućenog zbog virusa korona u Crnoj Gori..
“Bankarku sam svoju upoznao odmah čim sam dobio rješenje o penzionisanju. Pokušao sam da objasnim banci da ranije ni sanjao nisam da ću od polovine marta ove godine zbog svoje bolesti morati da se prijevremeno penzionišem“ – ispričao je za “Vijesti”.

Uzalud se do sada, kako tvrdi, obraćao banci da mu smanje iznos mjesečne rate za kredit u iznosu od 185 eura, ali i pojedinim službenicima Fonda PIO kojima je prigovarao što mu makar polovinu mjesečnog primanja do sada nisu izuzimali od prinudne naplate banke.

“Ne primam penziju, a banka me ostavlja bez kore hljeba – sve mi uzmu. Obraćao sam im se i dobio odgovor da mi ne mogu pomoći da mi smanje ratu za kredit, nego mi je rečeno da neću primate ništa do daljeg”, kazao je Boljević i dodao da mu je aktivirana mjenica.

Iz CKB su rekli Vijestima” da su u kontinuiranoj komunikaciji sa klijentom, ali da ne mogu otkrivati detalje.

Iz Fonda PIO Crne Gore su kazali da svaki penzioner ima mogućnost da po sopstvenom izboru, odnosno na osnovu slobodno iskazane volje, penziju prima na kućnu adresu preko Pošte Crne Gore, ili na račun kod neke od poslovnih banaka. Fond PIO Crne Gore nema nadležnost za rješavanje pitanja dužničko povjerilačkih odnosa penzionera Saše Boljevića i CKB, niti raspolaže sa podacima o istom.

Prinudna naplata u Crnoj Gori regulisana je posebno Zakonom o izvršenju i obezbjeđenju. Članom 103 Zakona predviđena su ograničenja u postupku izvršenja.
“Izvršenje na zaradi i penziji, kao i naknadi umjesto zarade, može se odrediti i sprovesti do iznosa od jedne polovine tih primanja. Na minimalnoj zaradi koju izvršni dužnik prima u skladu sa zakonom izvršenje se može sprovesti do iznosa od jedne trećine te zarade”, navodi se u ovom članu Zakona.

Izuzimanje od izvršenja regulisano je i članom 102 istog Zakona. Njim se navodi da se “izvršenja na novčanom potraživanju izvršnog dužnika izuzimaju: primanja po osnovu zakonskog izdržavanja, naknade štete nastale usljed oštećenja zdravlja ili umanjenja, odnosno, gubitka, radne sposobnosti i zbog izgubljenog izdržavanja usljed smrti davaoca izdržavanja”. (Naj portal/Foto: Vijesti)

Info

Kakav mangup: GLUMIO RETARDA DA BI GA SESTRE KUPALE, A POJEDINE I ZADOVOLJAVALE

Published

on

Dvadesetdevetogodišnji Rutledž Deas Četvrti iz Luizijane priveden je u policijsku stanicu poslije silnih prevara koje je prethodnih mjeseci izvodio kući sa medicinskim osobljem.

On se mjeecima pretvarao da je mentalno hendikepirana osoba kako bi od sestara koje bi dolazile kući dobijao naklonost, kupanje i njegu, piše Oxygen.com.

Rutledž je po internetu istraživao koje su službe bile najpogodnije za ispunjenje bolesnih fantazija. Prednost su imale one koje su na sajtovima pokazivale i kako izgledaju sestre.

Potom bi ih zvao telefonom govoreći da je on zaista Rutledž, ali je tražio pomoć za 18-godišnjeg brata “Korija” koji naravno nije postojao.

Potom bi ih čekao na vratima govoreći im da je “stariji bata” Rutledž na poslu i da ga je ostavio samog. Konstantno bi pred sestrama glumio da je mentalno poremećen i one su redom padale na to.

Od žena je tražio da ga prije svega kupaju i mijenjaju mu pelene, a nekima je zahtijevao mu miluju međunožje jer se tako, kako im je govorio “lakše opušta pred spavanje”. Dvije sestre su pristale na to, a kod jedne se “Kori” otkrio.

“Nije mogao da sakrije potpunu uzbuđenost i zgrabio je ženu u kadu kraj sebe. Momentalno je otkrio svoje pravo lice i ona je istrčala i vrištala.

Rutledž se tu uplašio da će biti otkriven, pa se pretvarao da plače poput malog djeteta. Nažalost po njega, ta gluma više nije prolazila i sestra ga je prvo prijavila ustanovi za koju radi, a onda je kontaktirana i policija”, rečeno je u policijskoj stanici u Uačita Parišu, Luizijana.

Rutledž Deas Četvrti dobio je petogodišnju uslovnu kaznu i 400 sati dobrotvornog rada. (Naj portal)

 

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending