Pratite nas

Info

Željko Komšić ne da na sebe i na Bosnu: JESAM BOSANAC, ALI NISAM BUKVA

Published

on

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić koji se dokazao kao osvjedočeni borac za građansku BiH I zbog toga je meta najžešćih udara iz Hrvatske I Hercegovine, u gostovanju na TV Hayat, izgleda ne popušta ni milimetar pod pritiscima svojih, ali I neprijatelja BiH. Poručio je da će ova zemlja BiH opstati i ostati sve dok ima dovoljno ljudi u BiH kojima je stalo do nje.

“Ako mi dignemo ruke od nje, neće je biti. Raskupusat će nas ko glavicu kupusa. A ovi koji su nam međunarodni prijatelji će samo reći: “Bože moj, šta vam mi možemo”. U se i u svoje kljuse. Cijenite svoju zemlju kakva god da je. Budite spremni pokazati zube svakom ako to treba, bez obzira koliko je jak – kazao je, između ostalog, Komšić, komentirajući aktuelnu situaciju u zemlji za koju je kazao kako “nije idealna”.

Komšić je nedavno kritikovan od domaćih, ali i dijela međunarodnih zvaničnika koje je “prozvao” na svečanosti u Vijećnici organiziranoj u sklopu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, kada je kazao da “konačno znamo ko je za nezavisnost i suverenost BiH, a ko smatra da o nama treba da odlučuju stranci.

Komšić je kazao da je predstavljajući BiH u svijetu upoznao dosta ljudi, učestvovao u mnogim razgovorima i pregovorima, te da je uvijek nastojao biti otvoren i iskren.

“Ne dam da me bilo čije zaleđe fascinira. Ono da ja ne smijem nekom nešto reći. Smijem reći svakom sve. Nema te osobe koja me može uplašiti. Ja govorim ono što stvarno mislim, ali ne na način kako razgovaram. Kad me neko “farba” od tih sagovornika, onda reagujem. Znam upotrijebiti i riječ “lažete”. Par puta sam rekao: “Jesam Bosanac, ali nisam bukva. Vidim šta se radi, šta se dešava”. Nisam nepristojan. Neću to da budem – kazao je Komšić.

On je naveo i da često ne govori ono što misli i ono što bi želio da kaže, s obzirom da na poziciji na kojoj se nalazi sebi ne može priuštiti takvo ponašanje.

“Često mi dođe da opsujem, da budem prost, kafanski da mu odgovorim. Zna mi se nekad otet… Ne mogu se voditi time u ovom poslu. Kada bih tako razmišljao u ovom poslu, ja bih hodao s mitraljezom po ovoj zemlji i samo pucao. U ovom poslu emocija je saveznik do trenutka dok te potpuno ne obuzme, a kad te obuzme, onda je loš saveznik. Ako ovlada tobom, nema od tog ništa – smatra Komšić. (Naj portal)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending