Pratite nas

Zdravlje i ljepota

EŠERIHIJA KOLI: 5 super zdravih čajeva koji pomažu kod urinarne infekcije (Recept)

Published

on

Jedna od najčešćih infekcija koje mogu da pogode čovjeka jeste urinarna, a nju mogu da izazovu virusi, gljivice i bakterije. Obično je u pitanju ešerihija koli, anaerobna bakterija koja normalno živi u crijevima, ali je opasna kada pređe u urinarni trakt.

Tada je prate otežano i bolno mokrenje, peckanje i osjećaj neprijatnosti, a uz terapiju koju propisuje ljekar od pomoći su prirodna sredstva poput biljnih čajeva.

Čaj od brusnice
Ovaj čaj najčešće se preporučuje pacijentima koji se bore proitiv urinarnih infekcija jer brusnica sprječava nove bakterije da uđu u urinarni trakt i one koje su već u njemu ne dopušta da opstanu, a uz to djeluju kao prirodni antibiotik zahvaljujući hipuričnoj kiselini. Trideset grama svježih brusnica stavite u pola litra prokuhane vode, poklopite i ostavite da odsoji pet do deset minuta, pa procijedite i pijte odmah. Imajte na umu da ne bi trebalo piti čaj od brusnice duže od dvije nedjelje.

Čaj od breze sa sodom bikarbonom
Kako bi infekcija nestala, potrebno je da održite alkalnu sredinu u oganizmu, u čemu vam može pomoći ovaj čaj. Sve što je potrebno jeste da jednu kašiku osušenih listova breze prelijete s 200 mililitara ključale vode i dodate prstohvat sode bikarbone. Preporučuje se da se pije jedna šolja dnevno, i to u manjim gutljajima.

Čaj od kukuruzne svile
Pored toga što je poznat prirodni diuretik, kukuruzna svila je bogata antioksidansima, zbog čega je efikasna u uništavanju bakterija u urinarnom traktu. Posebno je značajna jer umanjuje bol pri mokrenju. Dvije kašike niti kukuruzne svile prelijte s pola litra vruće voće (ne vrele!), ostavite poklopljeno pet minuta, pa procijedite.

Uvin čaj
Uva je ljekovita biljka koja djeluje snažno u borbi protiv upala moćnih kanala i bubrega, a njen čaj priprema se tako što se dvije kašike suhog lišća uve prelije s pola litra ključale vode i ostavi da odstoji poklopljeno 15 minuta. Zatim je portebno proijcediti čak i popijte svjež, i to tri puta dnevno.

Čaj od sjemenki dinje
Ova biljka izuzetno je bogata biljnim vlaknima, pa pomaže kako u detoksikaciji, tako i u borbi protiv urinarnih infekcija. Čaj od sjemenki dinje pije najviše pet dana, a priprema se tako što se 10 osušenih i izmrvljenih sjemenki stavi u pola litra proključale vode i ostavi da odstoji najviše deset minuta. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending