Pratite nas

Info

Hrvatska se fol nešto bori za Hrvate BiH, a uze im sve što vrijedi: DR. DALIBOR KOLAK IZ NOVE BILE JE SLUŽBENO PRIMLJEN U ZADARSKU BOLNICU

Published

on

Jedan od najcjenjenijih i najperspektivnijih mladih ljekara iz centralne Bosne, pa i cijele BiH Dalibor Kolak, napustio je Novu Bilu i tamošnju bolnicu. Preselio se u Hrvatsku, onu zemlju koja iskazuje brigu o boanskim Hrvatima.

“Hoće li nam Zoran Milanović polati novog doktora? – pitaju se Hrvati centralne Bosne, a mnogi mole hrvatsko rukovodstvo da ih oni više ne štite. Jer, što ih hrvatski režim više štiti, Hrvata u BiH je sve manje.

“Tuđa ruka, svraba ne češe” – kaže narodna poslovica, a ponajviše su je osjetili i osjećaju bosanski Hrvati.

Najsvežiji primjer je slučaj dr. Dalibora Kolaka, koji je definitvno napustio Novu Bilu. Pričalo se o tome još krajem jula prošle godine, ali sada je stigla zvanična potvrda da je zadarska bolnica dobila vrhunskog doktora, ali i još boljeg čovjeka.

Dr. Kolak je bio uposlenik u Hrvatskoj bolnici “Dr. fra Mato Nikolić” Nova Bila, gdje je bio voditelj Odjela kirurgije. Diplomirao je na Sveučilištu u Mostaru i spada u red vrhunskih stručnjaka iz oblasti hirurgije. (Naj portal)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending