Pratite nas

Info

Šta se dešavalo minule subote u Kozarcu: POD UTICAJEM ALKOHOLA ZABOLJELE STARE RANE, PA KIKIRIKIJEM GAĐALI “ONE DRUGE”

Published

on

Mediji su prenijeli “dosta upakovanu” informaciju o incidantu u Kozarcu u kojem je došlo do međunacionalnog obračuna. Može se to zaključiti i po forumima koji obrađuju lokalne teme iz Prijedora. Imena aktera nisu saopštena, navodno u interesu istrage. Portparol PU Prijedor Zvezdana Alendarević je izjavila da je “prijavljeno da je u Kozarcu više lica prvo verbalnim, a potom fizičkim sukobom narušilo javni red i mir”.

Srpskainfo je objavila da je teško povrijeđena B.T. koja je pokušala zaustaviti pijane Kozarčane koji su narušavali red i mir. Prema nezvaničnim informacijama u napadu su učestvovali Denis M. i Senad M, te još dvije osobe među kojimai radnik jedne zaštitarske firme. Dodali su da su, prema nezvaničnim informacijama ove osobe u jako bliskim vezama sa lokalnim policijskim službenicima.

Sve se odigralo ispred jedne kafane u Kozarcu u subotu oko 22 sata. Vidno u alkoholisanom stanju, kada su emocije proradile, a oživjela sječanja na 1992. godinu, djeci stradalih i protjeranih, koji danas žive negdje u Evropi, u jednom trenutku je “pao mrak na oči”. Vidjeli su na platou ispred kafane djecu ubica svojih najmlijih i nalogodavaca za protjerivanje Bošnjaka, prvo u logore, a onda u svijet.

Denis i Senad su jednu osobu srpske nacionalnosti gađali kikirikijem, neko je iz grupe dobacio “Srve na vrbe”, a nakon toga je uslijedio ozbiljniji obračuna, u kojem je učestvovalo više osoba. Ženska osoba, inivijala B.T. je pokušala smiriti pijane momke, te je pri tome dobila povrede. Objavljena je fotografija sa povrijeđenom njenom rukom.

Inače, u Kozarcu tokom ljetnih mjeseci se okuplja dijaspora. Sve su to ljudi koji žive u zemljama EU, a ratne 1992. godine su protjerani i nose velike porodične trauma. Ovo malo mjesto podno Kozare “oživo” svakog ljeta i na raskršću dviju godina. Ulice, sokaci puni, gužva automobila s inozemnim registarskim oznakama, puni ugostiteljski objekti… Priređuju se okupljanja, obilježavaju godišnjice.

Kozarac danas živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje.”

Ovdje danas živi oko 8.000 ljudi, a prije rata živjelo je blizu 25.000 stanovnika, od kojih je 95 posto bilo bošnjačko stanovništvo.Ratne 1992. sve je u Kozarcu bilo porušeno, a ubijeno je skoro tri hiljade Kozarčana, skoro svi su prošli kroz zloglasne logore Omarska i Keraterm. Traga se za gotovo 600 nestalih Kozarčana.

Ne opravdavamo posljednji incident u Kozarcu, ali nastojimo shvatiti bol ovih ljudi. (Naj portal)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending