Pratite nas

Info

Sarajlijama podvaljuju loše gorivo: ČOVJEK PLATIO PREKO 3 KM, AUTO ZAVRŠILO KOD MAJSTORA, A ON MU KAZAO “SLAB KVALITET BENZINA”

Published

on

Ranije najavljena poskupljenja i nabijanje cijena uslijed “vještačke krize” malo su pogurali i građani samom prekomjernom kupovinom iz dana u dan a sada se ta pojava odražava na sve strane kažu analitičari. Jedan Sarajlija otkriva da je ovih dana suočen sa problemima popravke automobila jer su prema njegovim riječima benzinske pumpe u BIH prodavale gorivo lošeg kvalitetam a točio je ovih dana dva puta, kaže, u Sarajevo i u Kaknju.

Uvjeren je da su mnoge pumpe prodavale nekvalitetno gorivo. Kako je uspio saznati kod majstora kod ovih goriva koje je točio ne odgovara filtrabilnost, a to znači da može doći do kvara i gašenja motora.

Kaže da mu se požalio i prijatelj, te poziva na akcija nadležne institucije i inspekcije da u nadzorima tržišnih inspektora Uprave za inspekcijske poslove uzimanjem uzoraka goriva s benzinskih pumpi sa područja cijele BIH kako bi se dokazalo kod koga ispitani uzorci goriva ne zadovoljavaju kvalitetom kako bi ih se moglo tužiti jer posjeduje račun od goriva.

Plaćamo kaže preko tri marke i više od tri a gorivo koje nam prodaju je lošijeg kvaliteta nego kad smo plaćali ispod 2 KM i to pokazuje kaže svima na primjeru vlastitog auta koje je novije i da mu se nikada ovo nije desilo do sada.

Na kraju kaže da je siguran da je ovo sve pripremljen i uigran teren između pumpi i da se radi na principu “nekom rat, nekom brat”, da pojedinci prodaju neke tamo stare zalihe koje možda ne vrijede na marku ali da se to gorivo našlo u njegovom automobilu te ističe da sada kada je vidio ko je sve prvi dizao cijene ubuduće neće kupovati njegovo gorivo ma koliko da bude cijena, čak i da bude jeftiniji jer su mnogi kaže vidjeli ko je ovu situaciju iskoristio da napuni džepove.

Znaci lošeg goriva u rezervoaru
Kako bi motor radio u optimlanim uslovima, potrebno je da u rezervoaru imate čisto gorivo. Kada spoljašnje supstance dospiju u rezervoar, ili je gorivo prljavo zbog neredovne promjene ulja, ovo su simptomi koje ćete prvo primijetiti.

Problemi sa ubrzavanjem
Ako automobil kasni sa ubrzavanjem kada pritiskate pedalu za gas, ovo oklijevanje motora može da bude simptom kontaminiranog goriva u internoj komori za sagorijevanje. Kasno ubrzavanje je najvidljivije kada pokušate da naglo ubrzate, a ponekada automboil uopšte neće ubrzavati.

Nepravilne promjene u brzini
Pošto simptomi lošeg goriva uključuju probleme sa ubrzanjem, nepravilne promjene brzine su takođe dio problema. Brzina vožnje može da se promijeni kada samo dodirnete papučicu za gas, ili je uopšte ne dodirujete. Ovakvo ponašanje auta može biti zbunjujuće, ali ponekada je dovoljno da samo promijenite ulje.

Auto ne radi
Znak lošeg goriva može da bude i iznenadni prestanak rada motora u sred vožnje. Do ovoga dolazi kada unutrašnje sagorijevanje ne može da stvori dovoljno snage potrebne za rad motora.

Motor se muči sa pokretanjem
Motor često ima problema sa paljenjem kada se u gorivu nalazi voda. Za to postoji više razloga, ali najvažnje je da provjerite ulje.
Oštećeni filter za gorivo. Filter za gorivo filtrira prljavštine i sedimente i održava gorivo u rezervoaru čistim, Oštećeni filter može da dovede do toga da se u gorivu nađu određene prljavštine.

Zato je važno da pored ulja, redovno provjeravate i filter za gorivo kako biste bili sigurni da motor dobija čisto gorivo. (Naj portal)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending