Pratite nas

Info

U ime Allaha, efendija varao džematlije i zeničko preduzeće: HARAM GRIJANJE IMAMA RAFUNA

Published

on

Ovih dana u pojedinim zeničkim područjima džamije su hladne. Isključeno im je grijanje.

Vjernici koji posjećuju džamiju, bili su ogorčeni nisu krili ogorčenje što nemaju grijanje tokom namaza najavljujući da neće više posjećivati džamiju. Optužili su aktuelne vlasti u Zenici.

Po prvoj verziji, koju je plasirao Sulejman Rafuna, imam džamije u Blatuši, zenićka firma “Grijanje” digla im je cijene

“Jasno im je (džematlijama, op.a.) da je povećanje cijene grijanja utjecalo na isključenje. Akcija koju trenutno vodimo oko uređenja harema dodatno pogoršava pitanje jer nismo u stanju iznijeti teret plaćanja grijanja skoro 800 KM – napisao je, između ostalog, ef. Rafuna.

Nažalost, ovo nije istina. Bar tako kažu u firmi “Grijanje” o u Islamskoj vjerskoj zajednici. U svojim saopćenjima oni samo što nisu kazali “Efendija, haram ti je grijanje”.

Istina je slijedeća: godinama su pojedini imami u Zenici prijavljivali manju kvadraturu džamija, na osnovu koje se obračunavaju troškovi grijanja.
“Obavještavamo vas da nije došlo do promjene cijena grijanja za džamije. Do promjene iznosa računa za zagrijavanje džamija došlo je nakon detaljnog premjera ukupne površine zagrijavanog prostora u gradskim džamijama, što je u nekim džamijama dovelo do povećanja računa – kažu u Medžlisu IZ Zenica.

Iz svega se može zaključiti da su efendije u džamijama svjesno krale Javno preduzeće “Grijanje”. Šutjeli su da plaćaju manje kvadrata grijanja nego ih koriste. Nakon što je izvršena kontrola i ustanovljeno da su se namazi obavljali u džamijama i za imamima koji su lažirali kvadraturu ili šutjeli da ne plaćaju punu cijenu, ti isti imami počeli su širiti neistine. Najglasniji su oni iz Blatuša, Poljice, Ensar džamije… Izgleda da im je malo što su godinama koristili “haram grijanje”. Obraza nemaju, pare im velike kroz ruke prolaze, a iza Allaha se kriju! (Naj portal)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending