Pratite nas

Naj recepti

Holivudska poslastica: RECEPT DŽENIFER ANISTON ZA GRČKU PICU

Published

on

Kada se omiljeno jelo spoji s omiljenim holivudskim licem Dženifer Aniston – to znači dobitnu kombinaciju. Nije tajna kako je glumica veliki gurman, a to potvrđuje i njen recept za grčku picu.

“Ova zdrava verzija italijanskog specijaliteta, odlična je za mame koje svoju djecu žele da “prevare” da pojedu nešto zdravo, ali i za odrasle koji imaju isti problem – kaže glumica koja, sudeći po njenoj zavidnoj figuri, zaista zna šta govori.

Tijesto za picu (možete napraviti sami ili kupiti gotovo) Pogledajte kako i šta je sve potrebno: sos od paradajza, šaka mocarela sira, 2 isjeckane paprika, 2 kašičice maslinovog ulja, pola nasjeckanog luka, 2 šake rukole, 1 šaka crnih maslina, 1 čehna bijelog luka, 1 limun

Pećnicu zagrijte na 220 stepeni. Rasprostrite tijesto na pleh za pečenje. Prelijte ga maslinovim uljem, a zatim i sosom od paradajza. Na to rasprostrite luk, rukolu, sir, crne masline, paprike i bijeli luk. Pobrinite se da se rerna zagrije prije nego što u nju stavite picu. Kako bi tijesto bilo gotovo, mora se peći minimalno 15 minuta. Na kraju, dodajte dijelove limuna (ali, to je po izboru).

Naj recepti

Ukusno jelo: UŠTIPCI OD TIKVICA (RECEPT)

Published

on

Svako jelo sa tikvicama je ukusno. Ipak, čini se, kako su uštipci o tikvica na vrhu liste specijaliteta sa ovim povrćem.

POTREBNI SASTOJCI: oko 500 gr. tikvica, 1 jaje, 4 kašike ulja, ½ kšičice soli, 1 kašičica praška za pecivo, 7-8 kašika brašna, 3 kašike kisele pavlake

Tikvice oljustiti i izrendati, posoliti i ostaviti 10-tak minuta.pa ubaciti ostale sastojke (tečnost koju su pustile tikvice ne prosipati).

Sve lijepo sjediniti i pržiti u dubljem ulju. Preko toplih ustipaka premazati kajmak. Mogu i slatke jer su neutralnog ukusa. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending