Pratite nas

Info

Ko ima novca, a nevolja ga pritisla: U SARAJEVU, PREKO OGLASA, NUDE UZIMANJE PCR TESTA U VLASTITOM DOMU

Published

on

Pandemija koronavirusa u BiH ne jenjava. Broj zaraženih svakim danom sve je veći, bolnice su pretrpane, a mnogi oboljeli teško dolaze do liječničke i adekvatne medicinske njege. Pri tome, u glavnom gradu BiH, zahvaljujući politici i medijima, stvorila se klime nepovjerenja u državne medicnske ustanove.

Svjesni činjenice da svi oboljeli iz ovih ili onih razloga ne mogu doći do nadležnih domova zdravlja i ostalih medicinskih ustanova kako bi dobili potrebnu medicinsku pomoć, određen broj medicinskih tehničara odlučio se na patronažu u privatnom angažmanu.

Tako se na najvećem internetskom oglasniku u Bosni i Hercegovini OLX.ba nalazi nekoliko oglasa u kojima medicinski tehničari i medicinske sestre nude patronažne usluge zaraženima koronavirusom. Riječ je o osobama koje pokrivaju područje Sarajevskog kantona.

“Medicinski tehničar s kliničkim radnim iskustvom nudi usluge medicinskih intervencija u vašem domu. Sve intervencije izvode se u strogo aseptičnim uslovima, profesionalno i pedantno. Nudim usluge rada s COVID-19 pozitivnim pacijentima (primjena intravenskih propisanih antibiotika, subkutanih injekcija Clexana te sve ostale propisane terapije uz poštivanje svih zaštitnih mjera i procedura) – stoji u jednom od oglasa, a objavio ga je Večernji list BiH.

Cijena je, ističe ovaj oglašivač, po dogovoru, odnosno ovisno o usluzi koju se pruža. A među uslugama koje nudi su, između ostalog, plasiranje urinarnog katetera, plasiranje intravenske kanile (braunila), plasiranje nazogastričnih sondi, primjena terapije (intravenska, intramuskularna, subkutana…), vitaminske infuzije, previjanje i čišćenje rana, dekubitusa, vađenje krvi za laboratorijske nalaze…

Slične usluge nudi i osoba koja se predstavlja kao diplomirana medicinska sestra, trenuno zaposlena s višegodišnjim iskustvom u struci.

“Nudim iz udobnosti vašeg doma (Sarajevo) usluge: primjenu venozne terapije koju je prethodno propisao vaš liječnik (Triax, deksametazon, vitamin C, hidrokortizon itd.), primjenu muskularne terapije koju je prethodno propisao vaš liječnik (voltaren, apaurin, OHB12 itd.), primjenu subkutane terapije koju je prethodno propisao vaš liječnik (Clexane, inzulin), uključivanje infuzija (miks koji je prethodno prepisao vaš liječnik), vađenje krvi za laboratorijske analize i transport iste u željeni laboratorij, previjanje rana, kao i uzimanje PCR testa, antigen brisa za testiranje na COVID-19 ili vađenje krvi za serološko testiranje – navedeno je u oglasu koji potpisuje oglašivač pod nazivom Frozen16.

Koliko su ovi oglasi izazvali pažnju, najbolje kazuje podatak da je jedan od njih u roku od tri dana otkako je postavljen imao gotovo 1800 pregleda. (Naj portal)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending