Pratite nas

Info

Aprilili…..: PRVOAPRILSKE ŠALE KOJIMA SE SMIJE CIJELI SVIJET

Published

on

Prvi april – Dan šale se po tradiciji proslavljanja u svijetu i postoji već nekoliko vijekova. Ovaj dan je rezervisan da najmilijima „podmetnemo“ priču ili im „podvalimo“ nešto, ali tako da oni poveruju u to.

Svrha ovih „zlih igrica“ je smijeh i razonoda. Zato, nasmejte se danas i proslavite Dan šale! Smislite neku dobru foru, ali nemojte previše da se zanesete pa da naudite „žrtvi“. Ne zaboravite da im na kraju kažete aprililili!

Šale koje su se odvijale 1. aprila datiraju iz vremena drevnog Rima. Smatra se da su Rimljani i Kelti praznovali festival šala u vrijeme prolljetne ravnodnevnice koja se događa blizu Dana šale. Najranija veza između datuma 1. april i pravljenja šala javlja se u Čoserovim Kanterberijskim pričama, iz davne 1392. godine.

Svaka prvoaprilska šala ima svoju draž, a neke su postale toliko “ozbiljne” da sui h ljudi prihvatali kao istinu. Izdvojili smo najzanimljivije, odnosno najsmješnije:.
Panorama, emisija koja se emotivala na Bi-Bi-Siju (BBC) je 1957. godine objavila prvoaprilsku šalu o tome kako Švajcarci špagete beru sa drveta. Veliki broj gledalaca se javljao uredništvu sa pitanjem kako sami mogu da gaje špagete na svom drvetu.

Lanac ishrane Burger King je 1. parila 1998. godine objavio reklamu o hamburgerima za ljevoruke, koji su napravljeni tako da namazi poput kečapa cure sa desne strane.

Upravo 1. aprila 1979. godine, Iran je proglasio Dan republike. Ni dan danas, mnogi ne vjeruju da je to praznik.

Prije 10 godina, u Albertslundu izbio je požar na današnji dan, a vatrogasci nisu došli jer su mislili da se radi o prvoaprilskoj šali. Škola koju je zahvatio požar izgorjela je do temelja.

U Velikoj Britaniji, Australiji i Južnoafričkoj Republici podvale se prave samo do podneva, a onaj ko ih napravi poslije podne naziva se “aprilskom budalom” (April Fool). U mnogim drugim zemljama šale se prave tokom cijelog dana. (Naj portal)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending