Pratite nas

Zdravlje i ljepota

Nije komplikovano, a djeluje: RECEPT S VODOM ZA RAVAN STOMAK

Published

on

Na internetu se može naći na stotine rcepata za mršavljenje i može biti prilično zbunjujuće odabrati među njima onaj koji neće biti komplikovan, ali će biti djelotvorn. Izdvojili smo jedan koji bi mogao biti ono što tražite: gotov za tren oka, a rezultati vidljivi vrlo brzo. Radi se o vodi s mentom, đumbirom, limunom i krastavcem.

Vodeni recept za ravan stomak će vam, ne samo pomoći da ostanete dobro hidrirani tokom svih dnevnih aktivnosti, već i da se riješite štetnih toksičnih tvari iz tijela, pružit će vam osjećaj sitosti te pomoći da jednom zauvijek kažete “zbogom” masnim naslagama na stomaku.

Svi sastojci ovog čudesnog napitka su prirodni. Ovo piće je vrlo ukusno i nevjerovatno jednostavno za pripremanje.

POTREBNI SASTOJCI: 6 čaša filtrirane vode, 1 krasatavac narezan na plohe, 1 supena kašika naribanog đumbira, 1 limun narezan na ploške, ½ šoljice listića mente
Sve to stavite u staklenu zdjelu, ostavite da stoji preko noći kako bi se svi sastojci i okusi proželi s vodom.

Možete je piti tokom cijelog slijedećeg dana. Ako ne možete popiti sve što ste pripremili, možete ostatak čuvati u frižideru do dva dana.

Ovaj napitak inače možete pripremati svakodnevno jer je posve siguran te ima izrazito hidratantan učinak, no preporučuje se da pravite pauzu nakon 4 sedmice.

Sigurno vam je poznato da može biti jako dosadno stalno piti samo vodu. Ipak, nema boljeg načina za suzbijanje gladi od pijenja vode, a najbolje je to što voda nema ama baš nikakvih nuspojava. Za svaku čašu vode vaš organizam će vam biti zahvalan: one će smanjiti potrebu za solju u prehrani, spriječit će nadimanje stopmaka i oticanje udova te pomoći u uklanjanju toksina iz tijela.

Ono najljepše kod ove mješavine zdravih i osvježavajućih sastojaka jeste to što je tako ukusna i pijenje ne predstavlja nikakav problem. Naprotiv, pravi je užitak. No, samo pijenje tog napitka ne garantuje gubitak velikog broja kilograma, odnosno sigurno nećete izgubiti pet kilograma u danu samo zato što ste popili vodu s đumbirom, krastavcem, limunom i mentom. Morate imati plan ishrane, samokontrolu i baviti se tjelovježbanjem.

Zdravlje i ljepota

Proglašeno najbolje suho meso na svijetu, među deset najboljih je i ono iz BiH

Published

on

Proglašeno najbolje suho meso na svijetu, među deset najboljih je i ono iz BiH

Popularni gastro vodič Taste Atlas nedavno je objavio popis najbolje ocijenjenih suhih mjesta na svijetu.

Prva tri mjesta zauzele su različite varijante španske šunke Jamon Iberico ili Iberski pršut. Riječ je o sušenom svinjskom butu proizvedenom u Španjolskoj i Portugalu, na Iberijskom poluotoku.

Smatra se glavnim jelom i portugalske i španske kuhinje. Podvrste zavise od vrste svinje od koje se prave.
U top 10 su i italijanski Prosciutto di Parma i Prosciutto di San Daniele kao i portugalski Presunto do Alente.

U top deset se našlo i suho meso iz Bosne i Hercegovini, kao i pršut iz Crne Gore.

Za meso iz naše zemlje navodi se da je to specijalitet koji se pravi soljenjem, sušenjem i dimljenjem govedine na hrastovoj vatri. Meso ne bi trebalo da bude previše suho, a za pravilno pripremanje jela potrebna je posebna vještina i znanja

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending