Pratite nas

Zdravlje i ljepota

Da li ste među njima: MUŠKARCI SA OVOM KRVNOM GRUPOM SU NAJZDRAVIJI

Published

on

Osobe sa nultom krvnom grupom imaju najmanje šansi da obole od kardiovaskularnih oboljenja, moždanog i srčanog udara.Među njima je i najmanje dementnih, oboljelih od Alchajmera, a otporni su i na rak gušterače i želuca.

Krv ljudi sa nultom grupom sadrži manje molekula koji uzrokuju zgrušavanje krvi, pa samim tim i smanjene šanse za srčani i moždani udar.

Ono što je dobro za srce, pogoduje i mozgu, pa su mnogi rizični faktori kardiovaskularnih bolesti ujedno i faktori rizika mentalnih bolesti.

Primjera radi, visok holesterol i dijabetes izazivaju kardiovaskularne bolesti, a takođe su povezani sa demencijom i Alchajmerovom bolešću.

Zdravlje i ljepota

HLADNE RUKE I NOGE: Recept za cirkulaciju i jačanje krvnih sudova

Published

on

Problem sa cirkulacijom pogađa veliki broj populacije, različite dobi i pola. Problem sa cirkulacijom može biti uzrokovan brojnim faktorima, genetikom, ishranom, pušenjem, kao i nedostatkom fizičke aktivnosti. Recept koji vam donosimo služi za rehabilitaciju poslije srčanog i moždanog udara, prevenciju, jačanje krvnih sudova, kao i za bolje opšte stanje organizma.

POTREBNI SASTOJCI: 100 grama trave ive, 00 grama koprive, 100 grama kantariona, 50 grama cveta nevena, 1 litar jakog alkohola – rakije, vodke ili loze

Sve satojke, odnosno biljke, usitnite i stavite u staklenu posudu. Prelijete sa alkoholom, pazeći da su sve biljke prekrivene alkoholom. Zatvorite i ostavite da odstoji 20 dana, povremeno mućkajući kako bi se sastojci što bolje izmiješali. Nakon 21. dan, procijedite i prespite u staklenu flašu.

Svako jutro i veče uzmite po dvije kašike sirupa. Sirup se pije duži vremenski period. Već nakon 10 dana trbali bi primijetiti poboljšanje vašeg zdravlja. Sirup možete piti duži period, nema negativnih posljedica. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending