Pratite nas

Poznati

Žera i Crvena jabuka u Travniku: STIŽE “TVRĐAVA” SA JOSIPOM PEJAKOVIĆEM

Published

on

Legendarni bend “'Crvena jabuka”, sa Draženom Žerćem Žerom stigle je u Travnik, gdje će snimati spot za novu pjesmu ‘Tvrđava’, po kojoj će se zvati njihov novi album. U spotu se pojavljuje i glumački bard Josip Pejaković, a režiju potpisuje Dalibor Mrdić. Album bi se trebao naći pred publikom u novembru.

Producent nadolazećeg albuma Jabuke je Mirko Šenkovski Geronimo, koji je na njemu i većinski autor.

“‘Crvena jabuka’ nastavlja sarajevsku priču i sve se snima u glavnom gradu BiH. Pored mene kao autori se pojavljuju i Dino Muharemović, Samir Kadirić, Josip Pejaković, te Goran Bubalo sa kojim sam uradio i pjesmu ‘Neretva’ za Halida Bešlića.

Do sada smo uradili pola posla. Sve bi trebalo biti kompletirano do septembra, a album sa 15 kompozicija najavit će spotovi za duet sa Željkom Samardžićem, koji je radio Haris Dubica i, naravno, za ‘Tvrđavu’ – kaže Mirko Šenkovski Geronimo.(Naj portal)

Poznati

Albino: TEODORA JE SJAJNA, S NJOM STVARI IDU BRZO

Published

on

Teodora, Mahrina i Albino

Mladi i poznati bosanski muzičar Albino je pružio podršku svojoj kolegici Teodori Džehverović na promociji njenog novog albuma.

Albino je imao ve riječi hvale za svoju kolegicu:

– Veoma sam zadovoljan albumom. Sve pjesme odlično zvuče kao cjelina i sviđa mi se njihov redosljed, kako teku jedna za drugom.

Po Albinovim riječima, Teodora je sjajna za saradnju, pa je on snimio još jedan duet sa njom, koji je ona i uvrstila na svoj novi album „Žena bez adrese“. U pitanju je numera pod nazivom „Beograde“.

Uporedio je i rad sa Teodorinom kolegicom Teya Dorom, koja je također bila na promociji Teodorinog novog albuma.

– Njih dvije su potpuno različite ličnosti, pa zahtijevaju drugačiji pristup. Teya Dora je također autor, pa proces stvaranja muzike duže traje, a s Teodorom stvari idu brže – istakao je umjetnik.

Tekst i foto: Slavica Danilović (Naj portal)

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending