Pratite nas

Zdravlje i ljepota

Trik zbog kojeg Viktorija Bekam ima čistiju kožu od snahe: OVO JE HIT NA INTERNETU

Published

on

Dave Hogan/Hogan Media / Shutterstock Editorial / Profimedia

Trik zbog kojeg Viktorija Bekam ima čistiju kožu od snahe

Nedjelja je dan za njegu kože za Viktoriju Bekam (Victoriju Beckham). Modna dizajnerica otvorila je svoj ormarić za njegu kože svojim 32 miliona Instagram pratitelja tokom vikenda kako bi razgovarala o svojoj jutarnjoj rutini radnim danom.

Iako već znamo da je obožavateljica LED svjetala za obnavljanje i pomlađivanje kože, te da je njezina linija proizvoda naravno uvijek pri ruci, Viktorija nam je također dala dodatni element svom modernom režimu.

Maska za lice neizostavan je dio njene sedmične rutine za kožu. Viktorija Bekam je otkrila da voli ostaviti masku 45 minuta do sat vremena kako bi njena koža stvarno mogla iskoristiti njene prednosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham)

Objasnila je prednosti korištenja njena dva sredstva za čišćenje (koja uklanjaju šminku i prljavštinu dok čiste i resetiraju kožu).

Ona apominje da maske mijenja ovisno o potrebama njene kože. A intuitivniji pristup razuman je način da dobijete svoju najsretniju i najzdraviju kožu. To je njena velika tajna.

Bit njene njege je stoga: pratiti svoju kožu i ono što vam ona govori. Stalno koristiti gelove i druge preparate za čišćenje lica ujutro i navečer. Sedam dana u sedmici, te štedjeti i osigurati si LED maska ​​za lice.

Zdravlje i ljepota

Sindrom lijenog oka mogao bi biti simptom ozbiljnih zdravstvenih problema

Published

on

© Shutterstock

Sindrom lijenog oka mogao bi biti simptom ozbiljnih zdravstvenih problema

Lijeno oko ili ambliopija je veoma zastupljen problem s vidom, koji utječe na oči. No, on ujedno može biti znak i ozbiljnih zdravstvenih problema poput dijabetesa, Parkinsonove bolesti i bolesti srca.

Kako prenosi Nottingham Post, novo istraživanje sugeriše da bi ambliopija mogla biti uzrok ne samo problema s vidom, nego i uvid u mnogo opasnije zdravstvene probleme.

Redovni pregledi

Iako je općenito poznata kao “lijeno oko”, ambliopija daleko nadilazi sferu vida, služeći kao potencijalni pokazatelj temeljnih stanja koja zahtijevaju trenutnu pozornost. Stručnjaci iz Oakleyja naglašavaju važnost redovnih pregleda vida kod optometrista ili oftalmologa u učinkovitom dijagnosticiranju i liječenju ambliopije, naglašavajući da se implikacije protežu daleko izvan problema povezanih s vidom.

Inače, ovo stanje pogađa milione ljudi širom svijeta, a ranije je bilo okarakterisano kao estetski problem i generalno problem vezan uz vid, koji je utjecao isključivo na takozvanu jasnoću vida unatoč korekcijskim lećama. Međutim, novi dokazi otkrivaju drugu vezu između ambliopije i širokog spektra hroničnih bolesti i stanja, što zahtijeva sveobuhvatnu procjenu kako bi se otkrio glavni uzrok ovog stanja.

Išijatične tegobe: PROBAJTE SA MASLINOVIM ULJEM, HAJDUČKOM TRAVOM, RAKIJOM

Naime, pronađena je povezanost s neurološkim poremećajima kao što su Parkinsonova bolest i multipla skleroza, što upućuje na oslabljenu neuronsku signalizaciju.

Utiče na štitnu

Također, pronađena je i povezanost s kardiovaskularnim bolestima. Hipertenzija te povezanost s metaboličkim poremećajima, koji uglavnom uključuju razne upale i dijabetes. Osim toga, postoji i mogućnost da ambliopija utiče na radi štitne žlijezde.

Kako prepoznati lijeno oko

Neki od najčešćih znakova ovog stanja uključuju lošu percepciju dubine i zamagljen vid. U ovom slučaju ambliopiju ćete prepoznati ako imate problema s fokusiranjem na jedno oko ili ako otežano čitate.

Strabizam ili prekrižene oči, mogu također biti povezane s ambliopijom. To je zato što jedno oko može pomaknuti, uzrokujući neravnotežu u poravnanju očiju.

Česte glavobolje i naprezanje očiju također mogu biti pokazatelji lijenog oka. U tom slučaju, osobe će osjetiti nelagodu ili umor u jednom oku.

Veličina zjenica

Nagle promjene u ponašanju poput razdražljivosti, frustracije ili problema s fokusiranjem, mogu ukazivati ​​na probleme sa skrivenim vidom, uključujući ambliopiju.

Na kraju, anizokorija poznata i kao nejednaka veličina zjenica, povremeno može biti simptom lijenog oka. Međutim, ovaj znak je rjeđi i zahtijeva procjenu ljekara.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending