Pratite nas

Dijaspora

Srbijanac se našao usred terorističkog napada u Moskvi: NADAM SE DA ĆU SE VRATITI KUĆI

Published

on

Foto: STRINGER / AFP / Profimedia, Printscreen/Instagram

Srbijanac Manuel Stojanović, trenutno se nalazi u Moskvi gdje se jučer desio stravičan teroristički napad.

Sportski menadžer nada se da će moći da se vrati kući.

– Prije četiri dana sam stigao u Moskvu. Bio sam na utakmici Srbija-Rusija, a sačekala me je užasna vijest. Treba da putujem za Dubai. Nadam se da ću se vratiti da se neće zatvoriti aerodrom i da se neće desiti još nešto. Naravno da nije svejedno. U trenutku kada se to dogodilo ja sam bio na poslovnom sastanku u hotelu gdje sam odsjeo i odjednom su mediji obavještavali šta se dešava.

– Čuo sam sirene i vidio policijske automobile. Pratim šta naši mediji izvještavaju. Nije mi jasno šta se dogodilo, zatečen sam kao i mnogi. Obezbjeđanja ima na svakom koraku. Prijatelji iz Moskve su mi rekli da nikome nije jasno kako se to desilo na koncertu poznate grupe kada je bezbjednost ovdje u Moskvi kada su javni događaji u pitanju na visokom nivou – rekao je Srbijanac Manuel Stojanović za Kurir.

Nepoznati napadači upali su u prizemlje hale “Krokus Siti” u Moskvi i otvorili vatru iz automatskog oružja po ljudima koji su došli na koncert grupe “Piknik”.

(Naj portal/Kurir)

Dijaspora

Bosanka Munevera je najljepša penzionerka Njemačke

Published

on

Nelly i Gorana

Bosanka Munevera je najljepša penzionerka Njemačke

Nekadašnju najljepšu gospođu Njemačke za 2019. i 2021. godinu Bosanku Muneveru/ Nelly Sigmann, koja je prošla životni pakao, a opet je zahvaljujući njenoj hrabrosti istrajala i stala na svoje noge, sreli smo u Frankfurtu.

Gala dešavanje

I to na gala dešavanju „Fashion Guide Magazin“. Bila je to noć mode i slikarstva. Munevera ili Nelly živi s novom porodicom u Štutgartu, a kako se iz pakla vratila na velika životna vrata, pričala nam je u intervjuu  kojeg ćemo objaviti narednih dana.

– Radujem se životu, radujem se svakom novom danu, radujem se poštenim i iskrenim ljudima. Ma, radujem se svakoj životnoj sitnici. Nakon što sam objavila svoju prvu knjigu u kojoj sam opisala pakao života kojeg sam proživjela, a koja je naišla na odličan prijem kod čitalačke publike, uveliko radim na drugoj knjizi. Promocija će krenuti od mjeseca septembra.

– Naravno i parfemi s mojim imenom za žene i muškarce jako dobro kotiraju na tržištu. Jednostavno, nakon pakla s bivšim suprugom, koji je pokušao da me ubije kada sam bila u devetom mjesecu trudnoće, pa mog privikavanja na novi život, sve je to mnogo utjecalo na mene. Ali, znate kako se kaže, mi Bosanke smo jake, izuzetno jake žene i ne predajemo se tako lako – rekla nam je Munevera.

Tu večer sreli smo i nekadašnju voditeljicu Pink televizije Goranu Šešlija, koja danas sa porodicom živi u Njemačkoj. Tu je bila i uspješna poslovna žena Rabija Pramenković Mösinger….

Za muzički dio bila je zadužena mlada pjevačica džeza i svinga Melissa Kros iz Zagreba.

Na rođendan

Nesumnjivo je da je tu večer u Frakfurtu na večeri mode i stvaralaštva najupečatljivija bila Munevera. Otkrila nam je da je tačno na svoj rođendan postala i penzionerka, u 49. godini života.

Penziju je dobila zbog fizičkog i psihičkog maltretiranja njenog bivšeg supruga, koji je joj je svojevremeno napravio pakao od života.

S pravom se može reći da je ova Bosanka najljepša i najatraktivnija penizonerka u Njemačkoj.

Bato Šišić (Naj portal)

 

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending