Pratite nas

Dijaspora

On je TikToker, rijaliti zvijezda, urednik: MNOGI SU SE ŠLEPALI UZ MENE ZA TRENUTAK SLAVE

Published

on

Ivan Bašić

Poznati TikToker i rijaliti zvijezda Ivan Bašić postao je glavni urednik tabloidnog portala.

Ivane, prvo želimo čestitati na novoj ulozi kao glavnog urednika Tabloidno.hr. Kako se osjećate povodom preuzimanja ove pozicije obzirom da ste najmlađi urednik u Hrvatskoj?

Guram svoj pravac

– Hvala vam na čestitkama! Osjećam se uzbuđeno i motivirano zbog ove nove prilike.

Rad na poziciji glavnog urednika predstavlja za mene uzbudljivu mogućnost da unesem svoju strast i iskustvo u svijet novinarstva i digitalnih medija, isto tako smatram da su moje godine samo prednost jer sam pun elana da guram svoj pravac – kaže TikToker i rijaliti zvijezda.

Vaša karijera je izuzetno raznolika, od uloge zaštitnog lica kompanija do popularnosti kao rijaliti zvijezde i TikToker-a. Kako biste opisali put koji vas je doveo do ove uloge glavnog urednika?

– Da, moj profesionalni put bio je vrlo dinamičan i pun izazova. Počeo sam kao zaštitno lice za nekoliko inozemnih kompanija, što mi je pružilo priliku da se istaknem u javnosti i izgradim svoj brend. Kroz različite uloge u medijima i digitalnom svijetu, stekao sam dragocjeno iskustvo koje sada koristim kao glavni urednik Tabloidno.hr.

Govorili ste o tome kako mrzite lažne ljude oko sebe. Kako se nosite s takvim izazovima u svijetu medija, gdje su odnosi često složeni i promjenljivi?

– Istina je da je svijet medija pun različitih osobnosti i interesa, ali ja se uvijek trudim biti autentičan i dosljedan svojim vrijednostima.

Mrzim kada se kvazi ljudi “šlepaju” uz mene za trenutak slave kao neki moji bivši prijatelji s estrade koji nikada neće i nisu osjetili “hype” koji sam imao ja, pa su nesretni, to nije moj problem. Ali, radim s ljudima koji dijele iste profesionalne standarde i uvjerenja, što olakšava saradnju i izgradnju povjerenja među kolegama.

Spomenuli ste da volite biti “casual” u običnim danima, ali da se u vama probudi kreativni “vrag” kada je prilika za to. Kako ta kreativnost utječe na vaš rad kao glavnog urednika?

– Kreativnost je ključna komponenta u svim aspektima mog života, pa tako i u mom radu. Trudim se da naš portal bude inovativan i zanimljiv, pružajući čitateljima raznolike i inspirativne sadržaje. Uz istančan ukus za modu i sposobnost prilagođavanja situaciji, nastojim da naš portal bude atraktivan i relevantan za široku publiku.

Inovativnost i strast

Na kraju, kako biste opisali svoj stil vođenja i što biste poručili vašim čitateljima i fanovima koji vas prate kroz vaše različite uloge?

– Moj stil vođenja temelji se na transparentnosti, inovativnosti i strasti za onim što radim. Želim da naš portal bude mjesto gdje se čitatelji osjećaju informirano, zabavljeno i inspirirano. Hvala svima na podršci i interesu koji su pokazali kroz sve moje projekte i uloge. Nadam se da ćemo zajedno uživati u novim pričama i događajima koje vam pripremamo. (Eldar Abaz / Naj portal)

 

Dijaspora

Bosanka Munevera je najljepša penzionerka Njemačke

Published

on

Nelly i Gorana

Bosanka Munevera je najljepša penzionerka Njemačke

Nekadašnju najljepšu gospođu Njemačke za 2019. i 2021. godinu Bosanku Muneveru/ Nelly Sigmann, koja je prošla životni pakao, a opet je zahvaljujući njenoj hrabrosti istrajala i stala na svoje noge, sreli smo u Frankfurtu.

Gala dešavanje

I to na gala dešavanju „Fashion Guide Magazin“. Bila je to noć mode i slikarstva. Munevera ili Nelly živi s novom porodicom u Štutgartu, a kako se iz pakla vratila na velika životna vrata, pričala nam je u intervjuu  kojeg ćemo objaviti narednih dana.

– Radujem se životu, radujem se svakom novom danu, radujem se poštenim i iskrenim ljudima. Ma, radujem se svakoj životnoj sitnici. Nakon što sam objavila svoju prvu knjigu u kojoj sam opisala pakao života kojeg sam proživjela, a koja je naišla na odličan prijem kod čitalačke publike, uveliko radim na drugoj knjizi. Promocija će krenuti od mjeseca septembra.

– Naravno i parfemi s mojim imenom za žene i muškarce jako dobro kotiraju na tržištu. Jednostavno, nakon pakla s bivšim suprugom, koji je pokušao da me ubije kada sam bila u devetom mjesecu trudnoće, pa mog privikavanja na novi život, sve je to mnogo utjecalo na mene. Ali, znate kako se kaže, mi Bosanke smo jake, izuzetno jake žene i ne predajemo se tako lako – rekla nam je Munevera.

Tu večer sreli smo i nekadašnju voditeljicu Pink televizije Goranu Šešlija, koja danas sa porodicom živi u Njemačkoj. Tu je bila i uspješna poslovna žena Rabija Pramenković Mösinger….

Za muzički dio bila je zadužena mlada pjevačica džeza i svinga Melissa Kros iz Zagreba.

Na rođendan

Nesumnjivo je da je tu večer u Frakfurtu na večeri mode i stvaralaštva najupečatljivija bila Munevera. Otkrila nam je da je tačno na svoj rođendan postala i penzionerka, u 49. godini života.

Penziju je dobila zbog fizičkog i psihičkog maltretiranja njenog bivšeg supruga, koji je joj je svojevremeno napravio pakao od života.

S pravom se može reći da je ova Bosanka najljepša i najatraktivnija penizonerka u Njemačkoj.

Bato Šišić (Naj portal)

 

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending