Pratite nas

Poznati

Sjajan sevdah projekat: SAMO AFANOVA HARMONIKA I NADIRINA PJESMA!

Published

on

Bijeljinki Nadiri Serdarević svojevremeno su proricali blistavu karijeru, ali ona je zbog porodičnih obaveza zapostavila pjesmu, zahvalila se Halidu Muslimoviću i njegovom “Halixu”, te se okrenula porodičnom životu. Danas je ponosna majka dva uspješna sina, koja čeka unuke…I opet pjeva!

– Da ne bi korone, ne bi ni počela – šeretski će započeti razgovor Nadira za “Naj portal”.

Ali, odmah dodaje da nikada ljubav prema muzici nije izbacila iz srca, niti da je glas izdao. Kao pravnica, poredala je životne prioritete. Profesionalno bavljenje muzikom je bilo negdje na dnu ljestvice, ali je pjesma, kao duhovna snaga,bila tu tokom svih minulih godina.

Nadira je zajedno sa harmonikašem Afanom Hamidovićem, njenim Bijeljincem koji danas živi u Maglaju i s kojim je prvi put zapjevala na sceni prije tridesetak godina, pokrenula zanimljiv sevdah projekat na YT kanalu. Kao u doba Šerbe – samo harmonika i pjevačica.

– Naučno je dokazano da sevdalinka liječi. U današnjim vremenima izolacije, strahova, depresije… definitivno je prava narodna pjesma jedini lijek, jer sevdah pjesme donose smiraj – kaže Nadira, te dodaje da je to shvatila tek kada se odlučila da starta sa ovim projektom, mada je naslućivala da je publika umorna od sintetičke i agresivne današnje trendovske muzike.

“Hvala Bogu da je korona ugasila tu muziku, a vratila dobru narodnu ili zabavnu pjesmu. Ja dnevno dobijam na stotine čestitki, zahvalnosti, čak i narudžbi šta slijedeće da snimim – otkiva naša sagovornica.

Konačno, da smo osjetili dah “hastale atmosfere” – kazao je jedan Nadirin fan u komentarima na njenom YT kanalu.

– To nam i jeste bio cilj. Svirka i vječne pjesme uživo, u kojima nema sintetike, već samo emocija, duša, srce, glas… – presretna je Nadira.

Od tehničkih pomagala koriste mirnu i ozvučenu prostoriju, telefonske veze i dobre mikrofone. Afan Hamidović na harmonici u Maglaju odsvira, a Nadira u Beču otpjeva!

– Nema “dotjerivanja”, šminkanja… Baš kao u Šerbino doba – kažu oboje.

Do sada su snimili desetak pjesama; između ostalog “Gledala sam sa prozora”, “Sini jarko sa istoka sunce”, Dani dugi ko godina, Nek mirišu avlije, Znaš kad sam ti ljubav darivala, Na mezaru majka plače…. (Naj portal/Foto:Youtube)

Poznati

Šejla zapušila usta kritičarima: PRIJE GRANDA ME ČETIRI MJESECA NIKO NIJE ZVAO

Published

on

Šejla zapušila usta kritičarima: PRIJE GRANDA ME ČETIRI MJESECA NIKO NIJE ZVAO

Mnogi su savjetovali Šejli Zonić da se ne prijavljuje u takmičenje “Zvezde Granda”, kao i da se ne pojavljuje u Grand produkciji.

Danas, kao četvrtifinalista 17. sezone i prvi favorit za pobjedu, ima dovoljno dokaza da im pošalje pozdrav.

– Neće prepoznati tvoje vokalne sposobnosti i tvoj kvalitet, ponižavaće te komentarima. Tamo se neće prepoznati da si akademski obrazovan muzičar, niti da si nastupala po cijelom svijetu, tebi ne treba Grand… I šta sve ne – prisjetila se Šejla nekih komentara.

A šta se zapravo desilo?

– Da nisam otišla na Grand i dalje bi za mene znao samo mali broj ljudi. To dokazuje činjenica da sam, nakon odlaska iz Divanhane, za četiri mjeseca, uključujući i čitavo ljeto, imala NULA upita za nastupe. Samo vas molim da me više ne pitate zašto sam se prijavila za Grand jer sada imam upita za nastupe toliko da fizički ne mogu stići najmanje 50 odsto i napokon imam priliku da gradim karijeru – zapušila je Šejla usta kritičarima i objavila snimak na kom vidimo da Snežana Đurišić komentariše kako je Šejla za nju već pobjednica.

– Hvala svima na podršci i šaljem samo ljubav! VOLIM VAS – napisala je Šejla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending