Pratite nas

Poznati

Ode Mišo Kovač na Mars: JEDAN ISUSOVAC MI JE REKAO U ŽIVOTU IMAM SAMO ISUSA I VAS!

Published

on

Dr. Sarah Milkovich, jedna od naučnica na projektu “Mars 2020”, u kojem je prije nekoliko sedmica na “crvenu planetu” lansiran rover Perseverance nedavno je obećala da se na jednom od rovera na Marsu za dobro jutro pusti Mišina pjesma “Poljubi zemlju”.

– Neka je, neka pjesme, ako treba neka ide i u svemir, ali meni je od NASA-e, Marsa i tih rovera puno bitnija publika. Mene je publika stvorila. Da nema publike ja bih prodavao ribu u ribarnici – kaže 79 – godiošnji slavni pjevač, koji je čak tri puta gledao smrti u oči.

Zanimljivo on ne smatra da je bio blizu smrti kada je pokušao sam sebi oduzeti život. Kaže da je smrti bio najbliži kada je imao infarkt.

– Spasili su me u zadnji čas, a kada sam otvorio oči u bolnici, iznad mene i mog kreveta je stajao momak koji me poljubio u čelo i rekao mi: ‘Mišo, ja u životu imam samo Isusa i vas.’ Onda je otišao, a ja sam poslije doznao da je momak isusovac – priča legendarni umjetnik. (Naj portal)

Poznati

Albino: TEODORA JE SJAJNA, S NJOM STVARI IDU BRZO

Published

on

Teodora, Mahrina i Albino

Mladi i poznati bosanski muzičar Albino je pružio podršku svojoj kolegici Teodori Džehverović na promociji njenog novog albuma.

Albino je imao ve riječi hvale za svoju kolegicu:

– Veoma sam zadovoljan albumom. Sve pjesme odlično zvuče kao cjelina i sviđa mi se njihov redosljed, kako teku jedna za drugom.

Po Albinovim riječima, Teodora je sjajna za saradnju, pa je on snimio još jedan duet sa njom, koji je ona i uvrstila na svoj novi album „Žena bez adrese“. U pitanju je numera pod nazivom „Beograde“.

Uporedio je i rad sa Teodorinom kolegicom Teya Dorom, koja je također bila na promociji Teodorinog novog albuma.

– Njih dvije su potpuno različite ličnosti, pa zahtijevaju drugačiji pristup. Teya Dora je također autor, pa proces stvaranja muzike duže traje, a s Teodorom stvari idu brže – istakao je umjetnik.

Tekst i foto: Slavica Danilović (Naj portal)

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending