Pratite nas

Poznati

Semir Cerić Koke uskoro predstavlja pjesmu “Kapetan” i otkriva datum velikog koncerta u Sarajevu

Published

on

Semir Cerić Koke pauzu između nastupa koristi za snimanje novih spotova koje će uskoro predstaviti publici.

Tako će pod rediteljskom palicom Anisa Mujanovića narednih dana završiti snimanje spota za pjesmu “Kapetan”.

Dobar kapetan

– Već odavno sam se pokazao kao dobar kapetan i na brodovima. Često sam u prilici da vozim brodove svojih prijatelja i, kako mi svi kažu, dobro se snalazim. Pravi sam kapetan, a to sam pokazao i u Australiji prilikom posljednje turneje.

Tamo sam u nekoliko navrata vozio brod prijatelja Sanela Begića. Kada je u pitanju Australija ponovo ćemo na turneju u decembru i tamo ću sa vjernom publikom dočekati i Novu godinu.

Za moju novu pjesmu “Kapetan” aranžman je uradio Bane Vasić, koji je u karijeri posljednjih decenija radio aranžmane za desetine hitova narodne muzike, među kojima je i “Žal” kralja narodne muzike Šabana Šaulića. “Kapetan” će biti najava mog velikog koncerta u Sarajevu, a tačan datum njegovog održavanja ću otkriti za desetak dana – kaže zagonetno Semir Cerić Koke.

Brojni hitovi

Koke je vlasnik brojnih hitova narodne muzike. „Sanja“, „Aida“, „Život me je prevario“, „Nek ti bude kao meni“, „Treba vremena“, „Glumica”, “Nevjernica”, “Robinja ili kraljica”, “Vjerovala, bolovala”, “Kad te neko spomene”, “Kraj Priče”, “Moja dobra vilo”, samo su neke od njegovih neprolaznih pjesama.

Dio atmosfere sa snimanja spota možete pogledati na Facebook stranici Semira Cerića Koketa:

 

 

Poznati

Lepa Brena zapalila Krk, hiljade ljudi pohrlile u Diamond uprkos toplotnom udaru

Published

on

Foto: Marin Ćuk/Premier Media Group

Lepa Brena je sinoć u klubu na Krku svojim energičnim nastupom opet pokazala zašto važi za neprikosnovenu balkansku muzičku megazvijezdu.

Ni najtopliji dan u godini kad su gorili i nebo i zemlja, ni opšti saobraćajni kolaps zbog njenog koncerta nisu spriječili hiljade fanova da strpljivo čekaju u redu i sinoć dođu na jedan od najiščekivanijih ljetnih koncerata na Jadranu.

Muzička diva odužila im se nesvakidašnjim koncertom. Više od dva sata u luksuznom klubu „Diamondu“ je vladao “brenotres” od Breninog ritma koja se ni minute nije zaustavljala. Pjevala je uglas s vjernom publikom, plesala i svako malo bila prekidana ovacijama.

Pjevačica se čak usred koncerta i spuštala među ljude kako bi se izgrlila s fanovima, dirnuta njihovim euforičnim reakcijama. Sve je gorilo. Atmosfera na priloženim slikama može tek nagovijestiti kakva je to bila opšta ludnica.

– Kakva čarobna noć, kakvi divni ljudi, kakva nezaboravna atmosfera… Nema veće nagrade za nas pjevače nego kad od publike dobiješ ovakav fantastičan doček – istakla je muzička diva ispraćena pljeskom od publike koja će je nesumnjivo isto tako energično pratiti i na velikim spektaklima koje u decembru priprema četiri dana zaredom u zagrebačkoj Areni.

Nakon Breninog koncerta, više nema sumnje, Malinska na otoku Krku ovog je ljeta postala prijestonica najluđe zabave na Jadranu. Luksuzni klub “Diamond” iz sedmice u sedmicu obara rekorde raskošnim programima.

Večeras već dolazi Senidah, a potom u narednim danima Tea Tairović, Nikola Rokvić, Saša Matić, Severina, Milica Pavlović, Dj Robert Sanchez, Dj David Morales, Dragana Mirković, Grše, “Prljavo Kazalište”… Lista koncerata nadopunjuje se iz dana u dan.

Zbog ogromnog interesa organizatori apeliraju na publiku da ulaznice kupuju na platformi entrio.hr, a VIP stolove, nakon što kupe ulaznice, mogu rezervirati na društvenim mrežama kluba.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending