Pratite nas

Poznati

Prepoznajete li pjevačicu s fotografije: DANAS JE VELIKA ZVIJEZDA, IMA DUET S MERLINOM

Published

on

Prepoznajete li pjevačicu s fotografije: DANAS JE VELIKA ZVIJEZDA, IMA DUET S MERLINOM

Popularna slovenska pjevačica Senida Hajdarpašić, poznatija kao Senidah, danas je jedna od najvećih muzičkih zvijezda regije. Može se pohvaliti brojnim hitovima, ali i duetom sa Dinom Merlinom ‘Dođi’.

Fotka iz 1995. godine

Mnogi ne znaju kako je nekada izgledala.

Naime, na svom Instagram profilu podijelila je fotografiju iz 1995. godine kad je imala samo 10 godina. Na fotografiji pozira u maslinastozelenom mantilu i s crnom kapom na glavi, dok je bila nasmiješena od uha do uha.

Objavivši ovu staru fotografiju pjevačica je zatražila od obožavatelja da ocijene njen stil odijevanja našalivši se da se u to vrijeme zvala ‘Loša’.

 

Inače, Senidah je rođena 1985. godine u Ljubljani, a roditelji su joj porijeklom iz Crne Gore o čemu je i sama govorila jednom prilikom.

– Ima u meni pomiješanog crnogorskog i slovenskog senzibiliteta. Iako sam rođena u Ljubljani, veliki dio djetinjstva sam provela u Crnoj Gori i to mi je dosta značilo. Crnogorska strana u meni je opuštena, društvena, spontana, dok je slovenska više radna, organizirana i poslovna, rekla je pjevačica ranije u razgovoru za magazin Noizz.

Uzlazna putanja

Muzikom se počela baviti 2010. godine kad je objavila pjesmu ‘Pustinjom’, bila je i članica grupe Muff, no pjesma ‘Slađana’ joj je 2018. donijela gotovo momentalnu slavu na Balkanu, ali i šire. Od tada njena karijera ide uzlaznom putanjom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Senidah (@senida_h)

Poznati

Lepa Brena zapalila Krk, hiljade ljudi pohrlile u Diamond uprkos toplotnom udaru

Published

on

Foto: Marin Ćuk/Premier Media Group

Lepa Brena je sinoć u klubu na Krku svojim energičnim nastupom opet pokazala zašto važi za neprikosnovenu balkansku muzičku megazvijezdu.

Ni najtopliji dan u godini kad su gorili i nebo i zemlja, ni opšti saobraćajni kolaps zbog njenog koncerta nisu spriječili hiljade fanova da strpljivo čekaju u redu i sinoć dođu na jedan od najiščekivanijih ljetnih koncerata na Jadranu.

Muzička diva odužila im se nesvakidašnjim koncertom. Više od dva sata u luksuznom klubu „Diamondu“ je vladao “brenotres” od Breninog ritma koja se ni minute nije zaustavljala. Pjevala je uglas s vjernom publikom, plesala i svako malo bila prekidana ovacijama.

Pjevačica se čak usred koncerta i spuštala među ljude kako bi se izgrlila s fanovima, dirnuta njihovim euforičnim reakcijama. Sve je gorilo. Atmosfera na priloženim slikama može tek nagovijestiti kakva je to bila opšta ludnica.

– Kakva čarobna noć, kakvi divni ljudi, kakva nezaboravna atmosfera… Nema veće nagrade za nas pjevače nego kad od publike dobiješ ovakav fantastičan doček – istakla je muzička diva ispraćena pljeskom od publike koja će je nesumnjivo isto tako energično pratiti i na velikim spektaklima koje u decembru priprema četiri dana zaredom u zagrebačkoj Areni.

Nakon Breninog koncerta, više nema sumnje, Malinska na otoku Krku ovog je ljeta postala prijestonica najluđe zabave na Jadranu. Luksuzni klub “Diamond” iz sedmice u sedmicu obara rekorde raskošnim programima.

Večeras već dolazi Senidah, a potom u narednim danima Tea Tairović, Nikola Rokvić, Saša Matić, Severina, Milica Pavlović, Dj Robert Sanchez, Dj David Morales, Dragana Mirković, Grše, “Prljavo Kazalište”… Lista koncerata nadopunjuje se iz dana u dan.

Zbog ogromnog interesa organizatori apeliraju na publiku da ulaznice kupuju na platformi entrio.hr, a VIP stolove, nakon što kupe ulaznice, mogu rezervirati na društvenim mrežama kluba.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending