Pratite nas

Poznati

Bane Vasić o saradnji s Koketom: KAFANICU ZNAJU I VRAPCI NA GRANI

Published

on

Koke i Bane Vasić

Bane Vasić o saradnji s Koketom: KAFANICU ZNAJU I VRAPCI NA GRANI

Semir Cerić Koke već nekoliko puta je prolongirao izlazak pjesme „Kapetan moje duše“. Za nju je naš popularni pjevač napisao tekst i muziku. Aranžmane je radio u nekoliko studija i sa različitim saradnicima. A, prema svemu sudeći, konačan izbor je poznati i priznati srbijanski harmonikaš, autor i profesor harmonike Bane Vasić.

Kapetan moje duše

– Drago mi je što će Bane uraditi aranžman za pjesmu „Kapetan moje duše“. Ovu pjesmu sam i ranije snimio. Ali sada izgleda potpuno drugačije i mislim da će biti nasljednica „Kafanice“, koja na YouTube ima više od 30 miliona pregleda. Prije nekoliko dana sam bio u Beogradu i lijepo sam se družio sa Banetom u njegovom studiju. Zapjevali smo za našu dušu neke od omiljenih pjesama. Vjerujem da je ovo početak uspješne saradnje – kaže Semir Cerić Koke.

Koke je vlasnik brojnih hitova narodne muzike. „Sanja“, „Aida“, „Život me je prevario“, „Nek ti bude kao meni“, „Treba vremena“, „Glumica”, “Nevjernica”, “Robinja ili kraljica”, “Vjerovala, bolovala”, “Kad te neko spomene”…

O Koketu je biranim riječima govorio i Bane Vasić koji je u karijeri posljednjih decenija radio aranžmane za desetine hitova narodne muzike. Među njima je i “Žal” kralja narodne muzike Šabana Šaulića.

Fantastična boja

– S Koketom sam u kontaktu već duže vrijeme. Sada ćemo ostvariti našu prvu saradnju. Ovo je tek početak. Koke je sjajan pjevač sa izuzetnom energijom. Ima fantastičnu boju glasa i jako dobar izbor pjesama. Divan je kao čovjek i pjevač, nemam riječi. “Kafanicu” pjevaju i vrapci na grani. Ima jedna pjesma koja mi se izuzetno sviđa, a to je “Jednom se mora krenuti dalje”.

U principu nismo imali direktnih susreta, ali su u planu zajednički nastupi. Vjerovatno se vidimo i na koncertu u Skenderiji koji Koke uveliko priprema. Nadam se da će do tada pjesma biti hit i da će puna dvorana da pjeva „Kapetana moje duše“ – kaže na kraju Bane Vasić.

 

 

Poznati

Albino: TEODORA JE SJAJNA, S NJOM STVARI IDU BRZO

Published

on

Teodora, Mahrina i Albino

Mladi i poznati bosanski muzičar Albino je pružio podršku svojoj kolegici Teodori Džehverović na promociji njenog novog albuma.

Albino je imao ve riječi hvale za svoju kolegicu:

– Veoma sam zadovoljan albumom. Sve pjesme odlično zvuče kao cjelina i sviđa mi se njihov redosljed, kako teku jedna za drugom.

Po Albinovim riječima, Teodora je sjajna za saradnju, pa je on snimio još jedan duet sa njom, koji je ona i uvrstila na svoj novi album „Žena bez adrese“. U pitanju je numera pod nazivom „Beograde“.

Uporedio je i rad sa Teodorinom kolegicom Teya Dorom, koja je također bila na promociji Teodorinog novog albuma.

– Njih dvije su potpuno različite ličnosti, pa zahtijevaju drugačiji pristup. Teya Dora je također autor, pa proces stvaranja muzike duže traje, a s Teodorom stvari idu brže – istakao je umjetnik.

Tekst i foto: Slavica Danilović (Naj portal)

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending