Pratite nas

Info

Osveta: ŠTA URADITI ONOME KO NAS VRIJEĐA ILI PONIŽAVA?

Published

on

U kontaktu sa ljudima često ćete čuti pitanja poput, zašto si se tako ugojila(o), kada ćeš se udati/ženiti, zašto još uvijek nisi našao (našla) posao? Takve osobe uvijek misle da znaju nešto više o vašem životu od vas samih.

Čuveni ruski psiholog, Mihalkov, ima genijalnu metodu koja će ostaviti bez teksta svakog ko se usudi da postavi nepristojno pitanje ili namjerava da povrijedi vaša osjećanja. Evo njegovih savjeta:

Hvala
Jednostavno hvala će dati do znanja sagovorniku da ne želite da pričate na tu temu i da sa njim ne želite da ulazite ni u kakvu raspravu. Na ovakvu reakciju će se sigurno okrenuti i otići bez dodatnih pitanja.

Cijenim tvoje mišljenje, ali se ne slažem sa tobom
Odgovarajući na nepristojnost na ovaj način, pokazujete da ste pametniji, uravnoteženiji od sagovornika i nećete pasti na njegov nivo. Samopouzdanje će potpuno poraziti sagovornika.

Da li stvarno očekuješ da odgovorim na to pitanje?
Ovakva fraza može brzo ohladiti bahatog sagovornika, posebno ako komunicirate u javnosti. Umjesto da se pravdate za svoje postupke, odgovorite ovim pitanjem i sagovorniku više nikad neće pasti napamet da prema vama bude nepristojan.

U pravu si
Svako ko ima namjeru da nas povrijedi riječima, očekuje burnu reakciju. Ako se složite, pomalo ironično, sa njihovom konstatacijom to će ga potpuno poraziti.

Smijeh
Ako nemate volje za previše razgovora, jednostavno se nasmijte. Ova reakcija će ih definitivno ostaviti u čudu. (Naj portal)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending