Pratite nas

Info

Njemački konkurs otvoren do 15. septembra: STIPENDIJA 3.200 KM ZA NERADNIKE”

Published

on

Univerzitet likovnih umjetnosti u Hamburgu polazi od toga da nije lako ne raditi ništa u životu, pa je tako došao na ideju da “testira” svoje građane.

Oni, naime, nude tri stipendije u vrijednosti od 1.600 eura (oko 3.200 KM) onima koji podnose zahtjev za to da ne rade ništa. Podnosioci mogu da pošalju prijave anonimno do 15.09., ali proces dobijanja novca nije tako jednostavan: moraju da ubijede “porotu” da je njihovo izabrano područje “aktivne neaktivnosti” – relevantno.

Prijava koju popunjavaju ima samo četiri pitanja:
1. Šta ne želite da radite?
2. Koliko dugo to ne želite da radite?
3. Zašto je bitno da to ne radite?
4. Zašto ste baš vi prava osoba da to ne radite?

Univerzitet kaže da želi da se fokusira na tzv. aktivnu neaktivnost, koju nije lako postići. Kako se dalje navodi, “ovaj program stipendiranja nije šala, već eksperiment sa ozbiljnim namjerama”.

Ideja koja se krije iza projekta vezana je za vrednovanje uspjeha u današnjem društvu. Stipendija će biti isplaćena tek nakon što kandidat preda izvještaj o stečenom iskustvu tokom perioda kada nije radio, a rok za to je polovina januara iduće godine.
Treba napomenuti da su podnosioci zahtjeva slobodni da odrede dužinu neaktivnosti.

“Ako kažete da nećete spavati, to možete učiniti samo nekoliko dana. Ali, ako kažete da ne idete u kupovinu, to biste mogli da izdržite mnogo duže”, kaže autor projekta.

Iskreno se nadamo da se na konkurs neće prijaviti bh.političari, koji imaju ogromnog iskustva u taktici “lezi hljebu da te jedem”. (Naj portal)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending