Pratite nas

Info

Nikad kraja misteriji: UMJESTO KAŠLJA I POVIŠENE TEMPERATURE PACIJENTI SADA PRVE SIMPTOME KORONE IMAJU NA NOŽNIM PRSTIMA!!!

Published

on

Ljekari, na osnovu iskustava i novih saznanja, sve više su šokirani simptomima korone. Covid je, definitivno, misterija na koju niko ema pravog odgovora, jer iskustva donose nova šokantna saznanja.

Niko ne osporava prve simptome da korona virus napada pluća, a dva glavna simptoma su temperatura i suhi kašalj. Suhi kašalj znači da nema šlajma, navodi britanska Nacionalna zdravstvena služba (NHS).Kontinuirani kašalj znači kašljanje koje traje duže od sat vremena ili najmanje tri epizoda kašlja tokom 24 sata.

Međutim, ljekari upozoravaju na novi symptom. Svrab, peckanje i pretjerana osjetljivost kože su “novi simptomi korona virusa”, upozorili su, a prenosi britanski “The Sun”.

Stručnjaci ističu da su svjedoci povećanog porasta pacijenata koji su primljeni sa simptomima koji liče na arterijske bolesti, a za koje se ispostavilo da su pozitivni na Kovid-19.

Podsjetimo, periferna arterijska bolest je stanje prilikom kojeg sužene arterije smanjuju protok krvi do donjih ekstremiteta.

Veliki broj pacijenata sa potvrđenim korona virusom imali su takozvane “kovid nožne prste”, što je još jedan od simptoma koji su se ispoljili na koži.

Dr Lian Atkin, savjetnica u bolnici Pinderfields u Vejkfildu ističe da se dešavalo da pacijenti sa blagim simptomima korona virusa, između ostalog prijavljuju i peckanje, svrab ili netipičnu bol. Atkin, koja je inače član Instituta za kožu i prevenciju infekcija na Univerzitetu Hul, rekla je da postoji “alarmantan porast” pacijnata koji pokazuju znake neidetinfikovanog svraba.

Podsjetimo, “kovid nožni prsti” su bili jedno od prvih dermatoloških stanja za koje je utvrđeno da imaju veze sa korona virusom, a detektovali su ga u aprilu španski zdravstveni radnici. Oni koji su razvili ovaj simptom izgledali su kao da imaju male promrzline na nožnim prstima.

Pored ovog simptoma, moguće je da osjetiti svrab, peckanje i osjetljivost na koži u blizini pogođenog područja, a dr Atkin ističe da je ovo relativno novi simptom.

– Neophodno je da kod ljekara postoji veća svijest o stopalima pacijenata i o tome da ako stopala promijene boju to može da bude znak da je infekcija prisutna, čak i ako nema drugih simtpoma. Važno je da ljudi prepoznaju ove rane simptome i ako primijete bilo koji od njih, trebalo bi da se testiraju i da se pažljivo razmotri potreba da bude upućen na vaskularnu kliniku – rekla je ona.

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending