Pratite nas

Info

Kada avioni polete, na aerodormima će nas dočekivati psi: AV, AV… KORONA!

Published

on

Već mjesecima se priča o psima koji potencijalno mogu da otkriju koronavirus, a aerodrom u Dubaiju među prvima u svijetu uveo je pse koji mogu da namirišu koronavirus.

Odabranim putnicima zdravstvena uprava u Dubaiju uzimaće bris, a nakon vađenja brisa psi će biti postavljeni u izolacionu sobu, gdje će njuškati više uzoraka, piše portal Onemileatatime.

Ako nanjuše tragove koronavirusa, trenirani su da sjednu, objašnjava ovaj portal kako tačno funkcioniše proces sa ovim posebno obučenim psima.

Psi su očigledno mogli da identifikuju one koji imaju koronavirus sa 92 odsto tačnosti, a u ovom slučaju rezultati su dostupni u roku od nekoliko minuta, jer nema posebnih laboratorija u kojima se uzorci moraju poslati
Aerodrom sada zahtijeva da se svi putnici koji prolaze kroz aerodrom testiraju prije putovanja, a oni koji ulaze u Dubai iz područja visokog rizika takođe će morati ponovo da se testiraju po dolasku.

Psi su samo zamišljeni kao dodatni sloj zaštite i ne zamjenjuju testiranje, a ovo je relativno brz test koji se može obaviti na putnicima.

Psi na ovom aerodromu sada njuškaju briseve uzete od putnika kako bi utvrdili da li u njihovom mirisu postoje tragovi koronavirusa. Rezultati ispitivanja se vraćaju za nekoliko minuta i očigledno su 92% tačni, a ta tačnost je dobra kada uzmete u obzir da je ovo samo brz test, ali to je daleko od konačnog.

Iako Dubai već ima stroge zahtjeve za testiranje, ovo je dodatni nivo zaštite, ipak trebalo bi uzeti u obzir i da će pas pogriješno shvatiti miris skoro svaki deseti put, te nije jasno šta se dešava sa putnicima u tim slučajevima.

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending