Pratite nas

Poznati

“Naj portal” i na drugom koncertu: NEDA NI U BEOGRADU NE PROPUŠTA DA POMENE SARAJEVO

Published

on

Neda Ukraden

“Naj portal” i na drugom koncertu: NEDA NI U BEOGRADU NE PROPUŠTA DA POMENE SARAJEVO

Nakon spektakularnog koncerta koji je održan 14. marta u mts dvorani, Neda Ukraden je održala još jedan, ništa manje uspješan nastup i 24. marta na istom mjestu.

Čast i privilegija

Interesantno je da je Ukradenova svoj prvi solistički koncert održala upravo u nekadašnjem Domu sindikata (današnjoj mts dvorani), dok je još bila studentkinja i to dva fakulteta.

– Za ovu dvoranu me vežu baš lijepe uspomene, u njoj sam 1975. godine održala svoj prvi koncert. Tada je to bila najprestižnija koncertna dvorana u Jugoslaviji. Zna se što je značilo za svakog od pjevača da održi koncert u njoj. Bila je to čast i privilegija i dokaz da ste stasali u pjevačku zvijezdu, koja ima svoje hitove, svoju publiku, svoje zlatne ploče. Kad sam došla iz Sarajeva tog maja 1975. spavaćim kolima i otišla do Doma sindikata i vidjela iznad ulaza veliko platno sa mojim imenom, ja nisam mogla da vjerujem. Pitala sam se da li je to stvarno, da li je zaista to moje ime, i da li ljudi koji prolaze znaju koliko sam ja važna i popularna. Koliko mi je puno srce bilo tog momenta –  ispričala je pjevačica.

Neda Ukraden sa unucima

Neda Ukraden sa unucima

Skoro 50 godina od ovog prvog solističkog koncerta u Beogradu, Ukradenova je s medijima podijelila svoju sreću i radost zbog brojne publike. Došli su izdaleka da je slušaju, kako na prvi, tako i na drugi koncert u Beogradu.

Misija i funkcija

– Moja pjesma spaja ljude, to je misija i funkcija svih umjetnika da povezuju ljude – istakla je pjevačica pred koncert.

Kako je priznala, želja joj je da i ovog puta ljudima prenese „jedan koncert pun topline, ljubavi, divnih nota, divnih stihova“.

Neda Ukraden sa kćerkom i zetom

Neda Ukraden sa kćerkom i zetom

Neda Ukraden je pred punom dvoranom izašla u dugoj, tamnozelenoj, elegantnoj haljini sa šljokicama i zlatnim detaljima. Zapjevala „Gdje god bio“, a publika ju je dočekala ovacijama. Oduševljena publika je uglas pjevala njene velike hitove. Kako brže numere tako i emotivne balade, koje je pjevačica snimila u svojoj nekoliko decenija dugoj karijeri. Poput ,,Zora je svanula“, „Što ti sina nisam rodila“, „Što te nema“, „Ja te volim, istina je prava“, „Samo nebo zna“, „Nisam ti ja bilo ko“.

Sarajevske kolege

Specijalna gošća, kao i na prethodnom koncertu, bila je Ilda Šaulić. Neda ni u Beogradu, kao i svaki put do sada, nije propustila priliku da pomene Sarajevo i kolege, autore, saradnike… Poput Jadranke Stojaković, Đorđa Novkovića, Nikole Borote, Davorina Popovića, Zdravka Čolića, Gorana Bregovića…

Milena Plavšić

Milena Plavšić

Njen veliki izvor podrške, članovi njene porodice, pratili su je i iza scene i tokom koncerta. Jelena, kćerka Ukradenove, došla je s troje djece i mužem Predragom. Na ovaj koncert, stigli su pojedini pjevačicini obožavaoci iz drugih krajeva ex. Jugoslavije.

Tekst i foto: Slavica Danilović (Naj portal)

Poznati

Kome Šejla poručuje: LAKŠE JE NAGOVORITI LJUDE NA ZLO, NEGO NA DOBRO I LJUBAV

Published

on

Šejla Zonić

LAKŠE JE NAGOVORITI LJUDE NA ZLO, NEGO NA DOBRO I LJUBAV

Iako je i prošle subote oduševila sve u „Zvezdama Granda“ i kao po običaju osvojila maksimalni broj glasova žirija, takmičarka Šejla Zonić tvrdi da joj je ovo bio jedan od najtežih nastupa.

Pjevačica je otkrila da je pred prošlonedjeljno snimanje preživjela agoniju zbog zdravstvenog stanja. A dotakla se i supruga Armina koji je između dva kruga donio iznenadnu odluku.

Iako je oduševila žiri, takmičarka priznaje da joj nije bilo lako na sceni.

– Ja sam mnogo zadovoljna, ali mi je ovo do sada bio najteži nastup. Valjda kako idemo sve dalje, gleda se sve sitnije, pa su tu i nervoza i stres. Ogromna je odgovornost, ne samo po pitanju pjevanja, nego i stajlinga, ponašanja, bukvalno cio paket. Sada nam žiri stvarno traži dlaku u jajetu, sve je veći izazov, ali sam zadovoljna, prošla sam direktno, Bože, hvala ti” – rekla je Šejla za Grand.

A na svom FB profilu poslije svega citirala je Mešu Selimovića iz književnog djela “Tvrđava”.

– Lakše je nagovoriti ljude na zlo i mržnju nego na dobro i ljubav. Zlo je privlačno, i bliže je ljudskoj prirodi. Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti – Meša Selimović.

 

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending