Pratite nas

Dijaspora

Na zajedničkom iftaru o Ofenbahu: OVO JE PRIMJER SLOGE I MEĐUSOBNOG UVAŽAVANJA

Published

on

Višnja Lončar s hanumama

Na zajedničkom iftaru o Ofenbahu: OVO JE PRIMJER SLOGE I MEĐUSOBNOG UVAŽAVANJA

Jedan od najstarijih džemata u Njemačkoj, Bosanski kuturni centar Offenbach organizirao je zajednički iftar za sve džematlije, prijatelje i uvažene goste.

Posebni momenti

Kao i svake godine, tako i ove gosti su bili predstavnici grada Ofenbaha, susjedni i prijateljski džemati. Među uvaženim gostima bila je generalna konzulica BiH u Frankfurtu Višnja Lončar.

Višnja Lončar sa članovima odbora BKC Offenbach

Višnja Lončar sa članovima odbora BKC Offenbach

– Ovakva iftarska druženja za mene su zaista posebni momenti u mom životu. Kada na jednom mjestu vidim sve te divne i drage ljude tada sam najsretnija žena na svijetu. BKC Offenbach je dokaz kako jedan džemat, jedno udruženje ili jedan klub mogu zajedničkim snagama mnogo da pomognu i dosta toga da urade.

Avdo Omerbegović i Višnja Lončar

Avdo Omerbegović i Višnja Lončar

Posebno na povezivanju naših ljudi u dijaspori. Jednostavno BKC Offenbach je primjer sloge i međusobnog uvažavanja. Nedavno sam bila i na iftaru u džematu Wiesbaden, na poziv uvaženog efendije Fahrudina Džinića – rekla nam je Lončar.

Lončar i Halilović

Lončar i Halilović

Predsjednik BKC Offenbach Avdo Omerbegović selamio je sve prisutne džematlije i uvažene goste iftara. Iskazao je iskrenu zahvalu i zadovoljstvo velikom odzivu kako džematlija tako i njihovih gostiju.

– Ovaj naš džemat odnosno Bosanski kulturni centar ove godine u mjesecu oktobru na svečan način obilježit će trideset godina uspješnog djelovanja. Tako da odmah nakon ramazana ulazimo u ozbiljne pripreme za svečano obilježavanja našeg postojanja i rada -rekao nam je Omerbegović.

Nedim, Amir, Fadil i Šefket

Nedim, Amir, Fadil i Šefket

Na iftarskoj sofri našla su se, kako slana tako i slatka kulinarska umijeća hanuma BKC Offenbach. I ovaj put su pokazale i dokazale da su velika potpora njihovom džematu i BKC-u.

Džematski odbor

Između ostalih na zajedničkom iftaru smo vidjeli i predsjednika udruženja „HAUS SANDŽAK“ Enesa Halilovića. On je bio u društvu istaknutog sandžačkog biznismena Ismeta Zukorlića. Na iftaru su bili predstavnici kluba „Sevdah“ iz Frankfurta, potom Šefket Zukić, Nedim Makarević, Fadil Junuzović…

Članovi džematskog odbora Rasim Mujanović, Mirsad Berović i Armin Mešinović od srca su se zahvalili generalnoj konzulici Lončar što je i ove godine bila dio njihove iftarske večeri.

Bato Šišić (Naj portal)

Dijaspora

Bosanka Munevera je najljepša penzionerka Njemačke

Published

on

Nelly i Gorana

Bosanka Munevera je najljepša penzionerka Njemačke

Nekadašnju najljepšu gospođu Njemačke za 2019. i 2021. godinu Bosanku Muneveru/ Nelly Sigmann, koja je prošla životni pakao, a opet je zahvaljujući njenoj hrabrosti istrajala i stala na svoje noge, sreli smo u Frankfurtu.

Gala dešavanje

I to na gala dešavanju „Fashion Guide Magazin“. Bila je to noć mode i slikarstva. Munevera ili Nelly živi s novom porodicom u Štutgartu, a kako se iz pakla vratila na velika životna vrata, pričala nam je u intervjuu  kojeg ćemo objaviti narednih dana.

– Radujem se životu, radujem se svakom novom danu, radujem se poštenim i iskrenim ljudima. Ma, radujem se svakoj životnoj sitnici. Nakon što sam objavila svoju prvu knjigu u kojoj sam opisala pakao života kojeg sam proživjela, a koja je naišla na odličan prijem kod čitalačke publike, uveliko radim na drugoj knjizi. Promocija će krenuti od mjeseca septembra.

– Naravno i parfemi s mojim imenom za žene i muškarce jako dobro kotiraju na tržištu. Jednostavno, nakon pakla s bivšim suprugom, koji je pokušao da me ubije kada sam bila u devetom mjesecu trudnoće, pa mog privikavanja na novi život, sve je to mnogo utjecalo na mene. Ali, znate kako se kaže, mi Bosanke smo jake, izuzetno jake žene i ne predajemo se tako lako – rekla nam je Munevera.

Tu večer sreli smo i nekadašnju voditeljicu Pink televizije Goranu Šešlija, koja danas sa porodicom živi u Njemačkoj. Tu je bila i uspješna poslovna žena Rabija Pramenković Mösinger….

Za muzički dio bila je zadužena mlada pjevačica džeza i svinga Melissa Kros iz Zagreba.

Na rođendan

Nesumnjivo je da je tu večer u Frakfurtu na večeri mode i stvaralaštva najupečatljivija bila Munevera. Otkrila nam je da je tačno na svoj rođendan postala i penzionerka, u 49. godini života.

Penziju je dobila zbog fizičkog i psihičkog maltretiranja njenog bivšeg supruga, koji je joj je svojevremeno napravio pakao od života.

S pravom se može reći da je ova Bosanka najljepša i najatraktivnija penizonerka u Njemačkoj.

Bato Šišić (Naj portal)

 

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending