Pratite nas

Dijaspora

Posljednje fotografije Slađane Milošević svjedoče o borbi s teškom bolešću

Published

on

Slađana Milošević

Posljednje fotografije Slađane Milošević svjedoče o borbi sa teškom bolešću

Tužna vijest potresla je juče cijeli region. Jedna od najvećih muzičkih zvijezda, rok legenda Slađana Milošević, preminula je poslije duge i teške bolesti.

Aktivna na mrežama

Iako je u posljednje vrijeme iz razumljivih razloga nije bilo na javnim događajima, niti je imala snage za nastupe, čuvena umjetnica bila je aktivna na društvenim mrežama koliko god je mogla.

Svoj posljednji rođendan, 5. oktobra, proslavila je na poseban način. Torta sa brojem 68, a uz rođendansku pjesmu, neprevaziđena rok dama pravila je pokrete kao da svira bubnjeve, a onda i oduvala svjećice.

Slađana se nije predavala, bez obzira na teško oboljenje koje, kako je objasnila ranije, napada sve tjelesne sisteme, a pri liječenju može da pomogne tek tradicionalna kineska medicina. Bolest je ostavila traga na njenom tijelu, primjetno je smršala, ali njen duh bio je nesalomiv.

Često je objavljivala fotografije bez šminke, uglavnom uz rokerski izgled od kojeg svih proteklih decenija nije odustajala, a u jednoj objavi napisala je sljedeće:

 

-Kakva bih ja bila Balkanka da nema inata. Slikam se kako hoću. Nema šminke ali ima, po nekima, mnogo godina, što je super. Samo karmin. Vještačke trepavice i obrve ne podnosim. Silikonske gaćice me zasmijavaju. Vještačka usta su početak čarape – stoji pored posljednje fotografije.

Hemijske mućkalice

„Nema operacija ovdje, nema nekih čudnih hemijskih mućkalica za podmlađivanje (a ono, za par godina, izgledaš ko sopstveni predak). Nema lasera, to je samo za projekciju lika Nikole Tesle. Nema sprava za mučenje u teretanama. Ako je sport, onda neka bude u kretanju, sa željom da nešto postigneš – ovi su komedija što pumpaju ego. Nema nategnute kože, da ti početak vlasišta počne na šest popodne. Nema odsječenih, slijepljenih želudaca kojima se priziva smrt, ‘stara usjedjelica’ iz moje pjesme.

Može i krezav osmijeh, ali uz tople oči. Sve može, ako je istinito. Eto ga moj inat! Prirodan! Istina je moje srednje ime!.

 

 

 

 

Dijaspora

Bosanka Munevera je najljepša penzionerka Njemačke

Published

on

Nelly i Gorana

Bosanka Munevera je najljepša penzionerka Njemačke

Nekadašnju najljepšu gospođu Njemačke za 2019. i 2021. godinu Bosanku Muneveru/ Nelly Sigmann, koja je prošla životni pakao, a opet je zahvaljujući njenoj hrabrosti istrajala i stala na svoje noge, sreli smo u Frankfurtu.

Gala dešavanje

I to na gala dešavanju „Fashion Guide Magazin“. Bila je to noć mode i slikarstva. Munevera ili Nelly živi s novom porodicom u Štutgartu, a kako se iz pakla vratila na velika životna vrata, pričala nam je u intervjuu  kojeg ćemo objaviti narednih dana.

– Radujem se životu, radujem se svakom novom danu, radujem se poštenim i iskrenim ljudima. Ma, radujem se svakoj životnoj sitnici. Nakon što sam objavila svoju prvu knjigu u kojoj sam opisala pakao života kojeg sam proživjela, a koja je naišla na odličan prijem kod čitalačke publike, uveliko radim na drugoj knjizi. Promocija će krenuti od mjeseca septembra.

– Naravno i parfemi s mojim imenom za žene i muškarce jako dobro kotiraju na tržištu. Jednostavno, nakon pakla s bivšim suprugom, koji je pokušao da me ubije kada sam bila u devetom mjesecu trudnoće, pa mog privikavanja na novi život, sve je to mnogo utjecalo na mene. Ali, znate kako se kaže, mi Bosanke smo jake, izuzetno jake žene i ne predajemo se tako lako – rekla nam je Munevera.

Tu večer sreli smo i nekadašnju voditeljicu Pink televizije Goranu Šešlija, koja danas sa porodicom živi u Njemačkoj. Tu je bila i uspješna poslovna žena Rabija Pramenković Mösinger….

Za muzički dio bila je zadužena mlada pjevačica džeza i svinga Melissa Kros iz Zagreba.

Na rođendan

Nesumnjivo je da je tu večer u Frakfurtu na večeri mode i stvaralaštva najupečatljivija bila Munevera. Otkrila nam je da je tačno na svoj rođendan postala i penzionerka, u 49. godini života.

Penziju je dobila zbog fizičkog i psihičkog maltretiranja njenog bivšeg supruga, koji je joj je svojevremeno napravio pakao od života.

S pravom se može reći da je ova Bosanka najljepša i najatraktivnija penizonerka u Njemačkoj.

Bato Šišić (Naj portal)

 

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending