Pratite nas

Info

Muštuluk: UKIDA SE ROMING ZA ZEMLJE ZAPADNOG BALKANA

Published

on

Prema riječima Majlinde Bregu, generalne sekretarice Vijeća za regionalnu saradnju (RCC), nakon današnjeg sastanka ministara zaduženih za informacione i komunikacione tehnologije zapadnog Balkana od 1. jula 2021. godine će se ukinuti troškovi usluga rominga u šest ekonomija zapadnog Balkana.

Ona je podsjetila da su 1. jula 2019. godine korisnici telefonskih usluga u ovoj regiji počeli plaćati niže telefonske račune za roaming, i to na osnovu regionalng sporazuma.

Inače, od 1. jula 2020. počela je primjena novog koraka u smanjenju cijena roming usluga u državama zapadnog Balkana. U ovom koraku su smanjene dodatne naknade za uslugu dolaznih poziva iz regiona i uslugu prenosa podataka-pristupa internet.

Dodatna naknada za uslugu dolaznih poziva je smanjenja sa 4 centa/min na 2,5 centi/min, odnosno za 37,5 odsto, prenosi Bankar.me.

Dodatna naknada za uslugu prenosa podataka je smanjena sa 2,5 centi/MB na 1,5 centi/MB, odnosno za 40 procenata.

“Cijene ostalih regulisanih maloprodajnih roming usluga u državama zapadnog Balkana će ostati nepromijenje u odnosu na trenutno važeće cijene. Cijene roming usluge dolaznih poziva iz regiona za korisnike svih operatora u Crnoj Gori, kada uslugu rominga koriste u regionu Zapadnog Balkana će iznositi maksimalno 3,03 centa/min sa PDV”, ističu iz EKIP-a.

Prema rezultatima Balkan barometra, 2020. godine 35 posto građana zapadnog Balkana uštedjelo je novac nakon stupanja na snagu sporazuma o snižavanju cijena roaminga.

Što se tiče digitalne sfere, istraživanje pokazuje da je korištenje interneta u porastu, sa 69 posto građana zapadnog Balkana koji ga koriste kao sredstvo komunikacije. Sedamdeset osam posto privrednika na zapadnom Balkanu digitalne vještine smatra veoma važnim za poslovanje, a 55 posto njih obezbjeđuje neki oblik obuke radi unapređenja digitalnih vještina svojih radnika.

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending