Pratite nas

Info

Javašluku nigdje kraja nema: POGLEDAJTE ŠTA RADE U MOSTARSKOJ BOLNICI, A DIREKTOR KVESIĆ “POJMA NEMA”

Published

on

Da ja javašluk u državnim firamama u BiH prisutan decenijama – to i ptice znaju. Slučaj iz mostarske bolnice, na čijem je čelu dr. med. Ante Kvesić (onaj direktor što je kazao da mu je korona virus “umisto sprida, uša sa zada), čini se, prešao je granicu tolerancije. Portal “Hercegovina info” je objavio šokantne fotografije Nerada I javašluka u SKB Mostar.

Tekst prenosimo u cjelosti:

U više navrata našem portalu obraćali su se djelatnici Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru kako bi skrenuli pozornost na rad šefova prometne službe SKB Mostar.

Tvrde da isti na smjeni kartaju, pišu sebi dnevnice premda mjesecima ne dolaze na posao, u radionici bolnice popravljaju privatna vozila, a račune ispostavljaju bolnici, te traže mito vozačima koji žele voziti pacijente dalje od Mostara.

Poslali su nam i tridesetak krišom snimljenih fotografija garaže SKB, gdje se vidi lakiranje osobnih-privatnih vozila, kartanje na smjeni, vozila za hranu koja se doslovce raspadaju, a iz njih ispada dolma…

“Pogledajte stvarnu sliku prometne službe u SKB Mostar, u čemu se vozi hrana dok garažu neki koriste u privatne svrhe, kao npr. samoprozvani šef Vela Bogdan, dok njihov kolega u mirovini već godinama koristi prostor za lakiranje vozila što naravno ide na proračun bolnice. Mozak operacije Jure Kožul ne dolazi na posao i sebi uredno piše svih trideset dežura i uzima novac od vozača koji idu na put.

Njegov zamjenik samonazvani šef Vela Bogdan, koji kaže da dok je on živ da nitko neće biti iznad njega u prometnoj službi, tu istu svitu sjeda za stol da kartaju u radnom vremenu dok pacijenti čekaju. Sramotno je da u isto vrijeme pojedina vozila ne liče na vozila, i odakle mi kao pacijenti jedemo tu hranu”, pišu našem portalu iz SKB Mostar.

Treba kazati da je Velo Bogdan, kojeg vozači u tekstu spominju, vlasnik autobusa na Bijelom Brijegu, te da je jučer uklonio dva, i to, slučajno ili ne, nakon što smo mi uputili

“U više navrata zaprimamo pisma o (ne)radu prometne službe SKB Mostar. S tim u vezi zanima nas je li ravnatelj upoznat da se, kako tvrde pošiljatelji pisama – u radionici lakiraju privatna auta, a ispostavljaju računi bolnici, da se u radnom vremenu igraju karte, da šef uzima vozačima novac da bi ih poslao na teren”, upit je koji smo jučer ujutro poslali Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru.

Odgovora još nismo dobili. Tijekom dana kontaktirali smo ih i telefonski, kažu da su naš upit proslijedili prometnoj službi, a da odgovor očekuju, te će ga i proslijediti. Na drugi telefonski upit uredu za odnose s javnošću pitaju možemo li sačekati ponedjeljak.

U međuvremenu više djelatnika SKB nam potvrđuje da su fotografije autentične, te da su snimljene u garaži bolnice u Mostaru. POgledajte dio fotografija, koje je objavila portal Hercegovinainfo.

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending