Pratite nas

Info

Mašalah: ZEMLJE BIVŠE JUGOSLAVIJE NAJSIROMAŠNIJE U EVROPI, A HRVATSKA NAJGLADNIJA U EU

Published

on

Kako navodi statistička agencija Eurostat, zemlje bivše Jugoslavije po kupovnoj moći su na dnu ljestvice. Razlika je u nekoliko procenata. Najlošije stoji BiH.Kada je u pitanju kupovna moć u proporciji s bruto domaćim proizvodom po glavi stanovnika, od BiH jedino lošije stoji Albanija, koja ima ovaj udio u visini od 31 odsto evropskog prosjeka. BiH ima jedan procentni poen više.

Ispred BiH je Sjeverna Makedonija s 38 odsto, zatim Srbija sa 41 odsto, Crna Gora s 50 odsto, Hrvatska 65 %, te Slovenija 88 posto.evropskog prosjeka kupovne moći u odnosu na BDP.

Podsjećanja radi, standardna definicija kupovne moći kaže da je to ekonomska sposobnost stanovništva da priušti kupovinu robe i usluga. Osim direktne ekonomske moći, na kupovnu moć utiče i inflacija.
Eurostat je prošle sedmice objavio još jedan dokument koji se odnosi na potrošnju. I u ovoj kategoriji BiH je na samom evropskom dnu, odmah iza Albanije.

Potrošnja u Albaniji je na nivou od 40 odsto u odnosu na evropski prosjek, a BiH je bolja za dva procentna poena. Ispred BiH je Makedonija, a zatim slijede Srbija, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, te Mađarska.

Prema podacima Eurostata, evropski “šampioni u obje kategodije su Luksemburg, Njemačka, Austrija, Danska, Belgija, Švedska i Holandija.

Zanimljivo je da u zemljama EU je Hrvatska najsiromašnija. Kupovna moć hrvatskih građana prošle godine bila je za trećinu manja od kupovne moći prosječnog stanovnika EU.
Primjera radi, kupovna moć prosječnog Rumuna za petinu je veća od kupovne moći prosječnog državljanina Hrvatske.

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending