Pratite nas

Info

5.000 vjernika na svetoj misi u Jajcu: KAD SAD OPET BUKNE KORONA; UMJESTO MASKE, DRŽE KIŠOBRANE

Published

on

U Podmilačju kod Jajca u srijedu, 24. juna 2020. godine održana je sveta misa povodom praznika Svetog Ivana Krstitelja kojoj je prisustvovalo blizu 5.000 vjernika. Cijeli program je prenosila TV Herceg Bosne, Večernju misu predvodio je cardinal VInko Puljić, a današnju hercegovački provincijal fra Miljenko Šteko.

Brojni vernici stigli su u Podmilačje iz svih dijelova BiH pješice, To je viševjekovna tradicija. Iako je i broj od 5.000 vjernika pozamašan u vremenima pandemije, ipak, je današnja sveta misa zabilježila slabiju posjetu u odnosu na prethodne godine. Naime, minulih godina ovom tradicionalnom okupljanju katoličkih vjernika prisustvovalo je više stotina hiljada vjernika iz cijele Evrope i svijeta.

Organizatori tvrde da su ispoštovali sve mjere zaštite povodom pandemije, ali ako je suditi po video snimcima i fotografijama malo je vjernika, čak I sveštenika koji su se pridržavali propisanih obaveza. Rijetko ko je imao masku, držao distancu, a čak su i ljubili isti krst kod kipa Sv. Ive.

Sveštenici su hostiju umjesto stavljanja direktno u usta vjernicima davali u ruke, a tokom ispovijesti izmedju vjernika i sveštenika postavljene su barijere. U Podmilačju je bilo najviše kišobrana. Vjernici su se štitili od sunca!

Nadati se da će Bog biti milostiv, pa da sutra i narednih dana nećemo slušati vijesti o naglom porastu broja oboljelih od koronavirusa, a da su među njima uglavnom oni koji su prisustvovali tradicionalnom vjerskom skupu u okolini Jajca.

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending