Pratite nas

Poznati

Spomenar: POGLEDAJTE FOTO ALBUM NEOBJAVLJENIH FOTOGRAFIJA SILVANE ZILHE ARMENULIĆ

Published

on

Prošlo je 44 godine od tragične pogibije slavne Dobojke Silvane Zilhe Armenulić, koja je sedamdesetih godina prošlog vijeka bila najveća zvijezda Jugoslavije. Tragično je sa sestrom Mirjanom i violinistom Miodragom Jašarevićem izgubila život 10. oktobra 1976. godine, vraćajući se sa koncerta da bi stigla tog jutra na brakorazvodnu parnicu sa Radmilom Armenulićem, s kojim je imala kćerku Gordanu.

Plijenila je i stasom i glasom, bila miljenica miliona ljudi u tadašnjoj državi. Ali je bila nesretna u ljubavi. Na sceni ili pred TV kamerama bila je žena vamp, a kada se reflektori pogase proljevala je rijeku suza zbog nesretnog bračnog života sa čovjekom kojeg je voljela i s kojim je vezivala kćerka, a samo joj je ona bila svijetla tačka u životu. Kćerka i pjesma!

Prelistavajući požutjele fotografije, pronašli smo neke koje nikada nisu stigle čak ni do interneta. Pogledajte! Ta žena je uistinu plijenila. (Naj portal)

Snimak iz 1973. godine

Silvana u Zagrebu 1971. godine, nakon što je dobila najveće priznanje “Studija” za pjevačicu godine

Snimak iz Dubrovnika 1972. godine, u vrijeme putujućeg festivala “Pesma leta 72”. Tada je pjevala “Grli me, ljubi me”.

Naslovna strana zagrebačkog “Plavog vjesnika”. U to vrijeme bila je zagaratovana prodaja kompletnih tiraža sa Silvanom na naslovnoj strani, a bilo je uvijek povoda. U to vrijeme je Silvana sa Fadilom Hadžićem i sjajnom glumačkom postavom, u kojoj su bili Boris Dvornik, Fabijan Šovagović snimala film Lov na jelene”

Snimak iz Sarajeva, na priredbi Kup pjevača 72. U tadašnjoj dvorani “Đuro Đaković” doživjela je nezapamćene ovacije. Nije mogla suzdržati suze, jer Sarajevo je ipak grad u kojem je prvi put zapjevala uz legendarnog Ismeta Alajbegovića Šerbu.

 

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending