Pratite nas

Naj recepti

Sočan ručak: PILEĆE ŠNICLE U SOJA SOSU (RECEPT)

Published

on

Isprobajte ovaj obrok iz “Bakinje kuhinje” koji neopisivo pokreće sva čula. Nećete se pokajati.

POTREBNI SASTOJCI: 1 par pilećih grudi, 3 čehne bijelog luka, malo karija, so, biber, 1 kašika soja sosa, 1 kašika brašna, ulje

Šnicle ako su deblje malo izlupajte preko folije i posolite. U činiju sipajte ulja, malo soja sosa, karija, a onda sve izmiješajte. Sipajte na šnicle i izmiješajte.

Pržite na grilu ili teflonskoj tavi oko 15-20 minuta da lijepo porumeni. Može se na početku poklopiti da se malo izdinstaju.

Preostalo ulje od šnicli sipajte u manju šerpicu pa dodajte brašno i izdrobljen bijeli luk. Pržite da brašno i luk dobiju kremastu boju.

Dodajite vodu i miješajte do željene gustine, treba da bude rjeđi sos i da dobro provri.

Isključite vatru, pa dodajte so, biber, soja sos i peršunov list. Šnicle poredajte u tanjir i prelijte sosom. Odmah služiti dok je toplo. (Naj portal)

Naj recepti

Ukusno jelo: UŠTIPCI OD TIKVICA (RECEPT)

Published

on

Svako jelo sa tikvicama je ukusno. Ipak, čini se, kako su uštipci o tikvica na vrhu liste specijaliteta sa ovim povrćem.

POTREBNI SASTOJCI: oko 500 gr. tikvica, 1 jaje, 4 kašike ulja, ½ kšičice soli, 1 kašičica praška za pecivo, 7-8 kašika brašna, 3 kašike kisele pavlake

Tikvice oljustiti i izrendati, posoliti i ostaviti 10-tak minuta.pa ubaciti ostale sastojke (tečnost koju su pustile tikvice ne prosipati).

Sve lijepo sjediniti i pržiti u dubljem ulju. Preko toplih ustipaka premazati kajmak. Mogu i slatke jer su neutralnog ukusa. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending