Pratite nas

Poznati

Sidik Šabanović položio najteži ispit: TRI SATA PJESME UZ VOLJENE VISOČAKE

Published

on

Sidik Šabanović položio najteži ispit: TRI SATA PJESME UZ VOLJENE VISOČAKE

Sjajna folk zabava Visočaka Sidika Šabanovića u svom rodnom gradu održana je sinoć na trgu ispred Općine Visoko pred ogromnim brojem publike i vjernih Sidikovih fanova.

Ljubitelji sevdaha

Organizatori ističu da je to bila i dosad najveća posjeta ove sezone u sklopu manifestacije “Visočko ljeto”. Sinoć su maksimalno svi uživali, pjevalo se, a i kolo zaigralo u srcu visočke čaršije gdje je Sidik položio najteži ispit.

Visočani su sa Sidikom pjevali puna tri sata, a sjajnu atmosferu su napravili i njegovi prijatelji, mentor Dragan Stojković – Bosanac, Mirza Pandur iz Sarajeva, kao i Zeničanin Dino Suljić. Sidik je svojoj publici poklonio prekrasan koncert i svojim raskošnim glasom razgalio sve ljubitelje sevdaha i dobre narodne pjesme.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

– Ne da se moj san ispunio, nego i više od toga. Takav osjećaj se ne može opisati, to jednostavno trebate doživjeti. Kad sam vidio koliko je bilo naroda, koliko me poštuju i vole, to je jedna posebna emocija. Moram priznati da je trema bila ogromna, pogotovo kad se bližio trenutak početka koncerta. Na Grandu nisam imao toliku tremu kolika je bila pred mojim Visočacima.

Bosanac s Almirom Bičakčićem, urednikom i voditeljem Kalman radija

Bosanac s Almirom Bičakčićem, urednikom i voditeljem Kalman radija

Ovo se ne zaboravlja

Bile su mi oči pune suza kad sam vidio svu tu raju, toliki narod, a svi smo uživali zajedno sa sjajnim orkestrom, mojim prijateljima. Sve u svemu, bio je to koncert koji ću dugo, dugo pamtiti i koji se ne zaboravlja – kazao je za ‘Naj portal’ ovogodišnji finalista takmičenja ZG.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nakon visočkog koncerta, Sidika očekuje i nastup 7. avgusta u sklopu Bihaćkog festivala, a 17.08. u Zenici na Summer festu zajedno sa svojim mentorom Bosancem.

Početkom novembra će također u društvu Bosanca i ostalih prijatelja biti gost na manifestaciji “Sevdah u Lisinskom” u Zagrebu, Beogradu, Osijeku i Sarajeva. Sidik radi i na novim pjesmama koje bi trebale ugledati svjetlo dana do kraja septembra.

Moj veliki san

– Hvala od srca Općini Visoko na čelu sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem, dragim prijateljima. Posebno i medijima “Naj portalu” i najslušanijem “Kalman radiju” koji me od starta prate i daju maksimalnu podršku tokom moje karijere.

Pomogli su mi zajedno sa vjernom publikom da ispunim svoj veliki san, a to je moj poklon voljenom, rodnom gradu, koncert koji se ne zaboravlja – presretan je Sidik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

 

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending