Pratite nas

Naj recepti

Odlična ideja za ručak: RIBLJE POGAČICE SA KROMPIROM (Recept)

Published

on

Najmanje što želite kada se predveče vratite s posla jeste da stojite u kuhinji i do uveče kuhate komplikovana jela. Zato vam donosimo ovaj odličan recept za riblje pogačice koje će se svidjeti svima u kući, čak i onima koji ribu baš i ne vole.

Odaberite svoju omiljenu ribu, mi vam dajemo prijedlog da to bude oslić, te je kombinujte s krompirom i ostatkom povrća pa oblikujte pogačice.

Propržite ih na ulju, a dok se peku pripremite domaći tartar sos tako što ćete pomiješati majonez, sitno isjeckane krastavce i malo kajmaka, te dodati začine po želji.

Uz ove riblje pogačice, odlično ide i fina sezonska salata. (Naj portal)

Naj recepti

Ukusno jelo: UŠTIPCI OD TIKVICA (RECEPT)

Published

on

Svako jelo sa tikvicama je ukusno. Ipak, čini se, kako su uštipci o tikvica na vrhu liste specijaliteta sa ovim povrćem.

POTREBNI SASTOJCI: oko 500 gr. tikvica, 1 jaje, 4 kašike ulja, ½ kšičice soli, 1 kašičica praška za pecivo, 7-8 kašika brašna, 3 kašike kisele pavlake

Tikvice oljustiti i izrendati, posoliti i ostaviti 10-tak minuta.pa ubaciti ostale sastojke (tečnost koju su pustile tikvice ne prosipati).

Sve lijepo sjediniti i pržiti u dubljem ulju. Preko toplih ustipaka premazati kajmak. Mogu i slatke jer su neutralnog ukusa. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending