Pratite nas

Naj recepti

Vrhunsko jelo: PILEĆE ŠNICLE U SOSU OD ČERI PARADAIZA (Recept)

Published

on

Pileće šnicle u sosu od čeri paradajza i pinjola servirane na posteljici od aromatčne palente spremaju se na ovaj način:

POTREBNI SASTOJCI (za 2 osobe): 500 gr pilećih šnicli, 100 gr pileće šunke, 100 gr čeri paradajza, 20 gr pinjola, 20 gr putera, peršunov list 1/2 veze, so i biber po ukusu, majčina dušica 2 gr, palenta

Propržiti piletinu, pa dodati pinjole, zatim šunku sjeckanu na štapiće i na kraju čeri paradajz, pustiti da se sve to još malo ukrčka pa dodati puter, ostaviti na vatri dok se puter ne rastopi.

Palentu skuhati u začinjenoj vodi (puter, so, majčina dušica). Piletinu servirati na palentu i preko toga sos sa čerijem i šunkom. (Naj portal)

 

Naj recepti

Ukusno jelo: UŠTIPCI OD TIKVICA (RECEPT)

Published

on

Svako jelo sa tikvicama je ukusno. Ipak, čini se, kako su uštipci o tikvica na vrhu liste specijaliteta sa ovim povrćem.

POTREBNI SASTOJCI: oko 500 gr. tikvica, 1 jaje, 4 kašike ulja, ½ kšičice soli, 1 kašičica praška za pecivo, 7-8 kašika brašna, 3 kašike kisele pavlake

Tikvice oljustiti i izrendati, posoliti i ostaviti 10-tak minuta.pa ubaciti ostale sastojke (tečnost koju su pustile tikvice ne prosipati).

Sve lijepo sjediniti i pržiti u dubljem ulju. Preko toplih ustipaka premazati kajmak. Mogu i slatke jer su neutralnog ukusa. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending