Pratite nas

Kućni ljubimci

Sve za svoju bebu: POGLEDAJTE RAJSKI VRT KOJEG SU PODIGLI VLASNICI SVOM BOLESNOM PSU

Published

on

Skoro tri godine je 45 – godišnji Chris Lodge proveo radeći na projektu “uradi sam” koji mu kako kaže, znači više od ičega. Svoj stari obični vrt pretvorio je u tropski raj za svog bolesnog psa Dicea.

Građevinski radnik iz Wollastona, Northamptonshire, želio je napraviti poseban prostor za svog psa boksera Dicea, koji ne može ići daleko od kuće zbog čestih napada sa kojima se bori.

Chris i njegova supruga Sharon (46) imaju desetogodišnjeg Dicea otkad je bio štene, ali godinama nisu išli na odmor nakon što mu je dijagnosticiran šum srca koji može izazvati napade ako se previše uzbudi. Pa su zaključili da će, ako Dice ne može na odmor, donijeti odmor Diceu.

Chris je potrošio nekoliko hiljada KM na preuređenje vrta koji sada ima vodopad, ogromno jezero, most s užetom, kolibu koju je nazvao Tiki, rasvjetu i desetine tropskog drveća i sukulenata.

Dice sada može u miru drijemati na drvenom mostu dok sluša umirujući zvuk vodopada.

Nemamo djece, ali on je naša beba. On vodi kuću da budem iskren. Ne smatramo da je pošteno otići na odmor i napustiti ga zbog njegovih napada pa smo mislili da ćemo umjesto toga odmor donijeti njemu. Uvijek je vani i istražuje te voli sjediti na mostu, slušati i gledati vodu. U vrtu mu je toliko opuštajuće da često zaspi tamo na svojoj maloj dekici – rekao je Chris.

Chris je transformisao vrt uz pomoć supruge i nekoliko prijatelja građevinaca.

Da ste mi rekli prije 10 godina da ću se baviti vrtlarstvom, jednostavno ne bih vjerovao. Ali bilo je tako dobro samo kad smo smislili ideju i krenuli. Ova vrt je opuštajući za um, a ako mi prijatelji imaju loš dan, mogu se jednostavno opustiti ovdje. To mi je dalo takav osjećaj postignuća i uživanja, a Dice vrt obožava – rekao je Chris.(Naj portal)

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending