Pratite nas

Zanimljivosti

Nove taksi tarife u Sarajevu: MARKA PO KILOGRAMU ILI KLEMPA PO UŠIMA

Published

on

Udruženje Sarajevo Taxi danas je svim svojim članovima poslalo upute kako da se ophode prema putnicima u ovom kritičnom periodu.
Ističu da je pandemija znatno oštetila njihov rad i da je promet opao za čak 70%, piše Šatro.

“Ja nisam predsjednik udruženja, ali sam na taksiju tri’est godina i ne sjećam se da je nekad bilo gore. Rat smo predeverali, ali ovo ćemo teško izgleda. Sada moramo da vrtimo po čitav dan za jadnih stotinjak maraka čiste pare dnevno. To je sitnica, nismo ba mi izašli na taksi da bi bili kokuzi ili da radimo k’o mazgem Mi smo ba gospoda koja je ovo svjesno izabrala da kroz par tura uzmemo debele pare i odemo kući za dva sata”, kaže Pike Tahiraš, taksista sa štanda Central.

Ovo udruženje je i ranije znalo podizati tarifu, ali se ona najviše odnosila na strane državljane. Sada će ta pravila da važe i za domaće stanovništvo.

“Mi smo se usaglasili da nećemo podizati tarifu takozvanom metodom odokativno, te da na vožnju od 10 KM mi prišijemo dodatnih 10 KM. Da ne bi bilo konfuzije i kako bi za što kraći vremenski rok zavrnuli dobru paru, mi smo se dogovorili da od sad vožnje naplaćujemo po kilogramu. Dakle jedna kila jedna marka, izvagamo fino putnike prilikom ulaska u vozilo i na osnovu toga naplatimo. Ukoliko ih bude dvoje troje, mi smo se dogovorili da cijena vožnje bude pola marke po kilogramu, kako bi i mi ispali fer u ovom poslu”, dodao je Tahiraš.

Taksisti su ipak pokazali svoju humanost u ovom teškom periodu tako što bebama do tri godine neće naplaćivati vožnju. Kompletna cijena ide na kilažu roditelja. (Naj portal/Foto: Šatro)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending