Pratite nas

Poznati

Hoće li u finale ‘Zvezda Granda’: ĐULA DRINI “OŽIVJELA” SEVDALINKU “CAZIN GRADE, HEJ LANE”

Published

on

Hoće li u finale ‘Zvezda Granda’: ĐULA DRINI “OŽIVJELA” SEVDALINKU “CAZIN GRADE, HEJ LANE”

Da je Bosna majka sevdaha, kazuje i mlada generacija. Jedno od od najprijatnijih osvježenja na domaćoj, ali i regionalnoj sceni je Đula Drini, iz Koprivne kod Cazina.

Ona je snimila nekoliko komercijalnih pjesama, a nedavno je obradovala sve muzikoljupce snimkom prelijepom i skoro zaboravljenom sevdah pjesmom “Cazin grade, hej lane”, koju je svojevremeno snimila Zora Dubljević.

Sjajna izvedba. Milina slušati. Poželjet ćete, nakon pvog, bar još jednom da poslušate Đulinu izvedbu, jer je njena topla i umilna interpretacija uistinu lijek, smiruje, oplemenjuje, zaigra svaki damar….

Đula Drini favorit u Zvezdama Granda: AKO POBIJEDI MOŽDA ŠEMSA DOĐE NA POBJEDNIČKI KONCERT

Podsjećamo da je Đula kćerka poznatog Enesa Velića – Krigera, vlasnika muzičke produkcijske kuće i poznatog klavijaturiste koji dugi niz godina ima uspješnu saradnju s dijelom ekipe Južnog vetra kao što su Kemal Malovčić i Šemsa Suljaković.

Đula je ovu sevdalinku snimila u povodu rođendana svog rodnog Cazina. Za spot je su korišteni motivi iz Cazina, jednog od najljpših bisera prelijepe i ponosne Krajine.

I još nešto – Đulu nazivaju nasljednicom Šemse Suljaković. Ali, Đula nažalost nije zanimljiva sarajevskim medijima. Nikada je, na primjer, niste vidjeli na BHT-u, Hajatu….

Ne može doći na red u kućama koje se predstavljaju kao najbosanskije. Ali, zato se za Đulom utrkuju beogradske TV kuće, a kompozitor Perica Zdravković joj piše pjesme, na sramotu sarajevskim “miševima”.

Đula je svoju sreću okušala u “Zvezdama Granda” gdje se večeras bori za ulazak u finale ovog prestižnog takmičenja.

(Naj portal/Foto: Youtube)

Poznati

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Published

on

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Povodom strašnih poplava koje su zahvatile BiH, oglasili su se brojni pjevači iz regiona.

Prošlogodišnji učesnik „Zvezda Granda“, Mirza Pandur iz Sarajeva apelovao je na sve ljude dobre volje da pomognu porodicama nastradalih. Prikupe osnovne namirnice i potrepštine za ugrožene u Bosni i Hercegovini.

– Zbog teške situacije prouzrokovane poplavama i klizištima organizujemo humanitarnu akciju prikupljanja osnovnih potrepština za najugroženije stanovništvo na području Hercegovine. Svi koji žele da pomognu mogu se javiti putem privatne poruke – poručio je Mirza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending