Pratite nas

Zanimljivosti

Čula da je vara sa rodicom, sačekala ga da dođe kući, zavela ga, a onda – kaznila: ODSJEKLA MU „MUŠKI PONOS“

Published

on

U stravičnom incidentu koji se dogodio u petak u brazilskom gradu Atibaji, 34-godišnja žena prijavila se lokalnoj policijskoj stanici nakon što je priznala da je odsjekla penis svom suprugu.

Nesretni događaj navodno je proizašao iz otkrića da je njen suprug, na dan njenog rođendana, bio nevjeran s njenom petnaestogodišnjom sestričinom.

Prema pisanju lokalnih medijima, žena je ispričala policiji da je smislila osvetu nakon što je otkrila nevjerstvo svog supruga. Pričekala je da se muž vrati kući, simulirajući želju za intimnim trenucima. Pošto ga je vezala donjim rubljem, posegnula je za britvom i odsjekla mu penis.

Kako bi dodatno potvrdila svoj čin, fotografisala je odsječeni organ prije nego što ga je bacila u toalet i isprala vodu.

Odmah nakon zločina, hrabra žena je otišla do lokalne policijske stanice i hrabro priznala svoj postupak.

„Dobro veče, mladiću, došla sam da se prijavim jer sam upravo mužu odsjekla penis – izjavila je žena policiji.

Brat žene, koji živi u blizini, svjedočio je vrištanju nesretnog muškarca i hitnom dozivanju pomoći.

Kao rezultat ovog brutalnog čina, žena je sada suočena s ozbiljnim optužbama za pokušaj ubistva. Slučaj će biti pažljivo istražen kako bi se utvrdile sve okolnosti i pravno odgovaralo za ovu neobičnu situaciju koja je šokirala zajednicu u Atibaji. (Naj portal)

Razglednice

U Sahari se pojavljuju jezera: OVO SE NIJE DESILO DECENIJAMA (Video)

Published

on

Sahara, jedna od najsušnijih pustinja na svijetu, zabilježila je neobične vremenske uslove tokom septembra, kada su jake kiše pogodile jugoistočni Maroko. Ova pojava, koja se nije dogodila decenijama, transformisala je pješčane dine u pejzaže ispunjene jezerima.

Obično, Sahara primi samo nekoliko centimetara kiše godišnje, a kasni ljetnji pljuskovi su izuzetno rijetki. Ipak, početkom septembra, sistem niskog pritiska donio je intenzivne padavine koje su trajale dva dana, a preliminarni podaci NASA ukazuju na to da je u nekim dijelovima regiona palo čak 20 centimetara kiše.

U pustinjskoj oblasti Erahidija, zabilježeno je skoro osam centimetara kiše u samo dva dana, što je više od četiri puta više od prosječnih padavina za cijeli septembar.

„Prošlo je 30 do 50 godina otkako smo imali toliko kiše za tako kratko vrijeme – izjavio je Husin Juabeb iz Marokanske meteorološke agencije.

Iako je većina padavina zabilježena u slabo naseljenim područjima, neki gradovi i sela su doživjeli smrtonosne poplave, uzrokujući smrt više od deset ljudi. Dramatične fotografije stižu iz pustinjskog grada Merzuge, gdje su rijetke poplave formirale nova jezera u pješčanim dinama. Kiša je takođe napunila suha jezera, poput onog u Nacionalnom parku Iriki, najvećem nacionalnom parku u Maroku.

Sahara, koja se prostire na 9,4 miliona kvadratnih kilometara, najveća je vrela pustinja na svijetu i obuhvata desetak zemalja sjeverne, centralne i zapadne Afrike. U mnogim od ovih zemalja, stalne suše su postale ozbiljan problem, posebno u kontekstu ekstremnih vremenskih uslova izazvanih globalnim zagrijavanjem. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending