Pratite nas

Poznati

Sevdah hanumica iz Tešnja: POSLUŠAJTE KAKO NEJRA BRKA PJEVA “SVI ME MOMCI VOLE” IAKO JE IZA NJE LOŠ ORKESTAR

Published

on

Danas Tešanjka Nejra Brka ima petnaestak godina, završava osnovnu školu, a svoju prvu sevdalinku je otpjevala sa nepune četiri godine u Domu kulture u Tešanju.

Niko tada nije ni slutio koliko će se njena muzikalnost razviti. Prvi uspjeh ostvaruje pobjedom na školskom talent show-u, a zatim su se nizale nagrade: prvo mjesto na Srpanjskim susretima u općini Usora, drugo mjesto na dječijem festivalu Jelasko ljeto i treće mjesto na festivalu Harfa u Zavidovićima kao i mnogobrojni nastupi sa Omladinskim ansamblom Tešanj čiji je Nejra aktivni član.

Prošle godine je nastupala u takmičarskom dijelu festival “Ilidža 2019”. Iza nje su učešća u nekoliko reprezentativnih TV muzičkih šou programa, u kojima je douševljavala i pobrala visoke ocjene kako od pubike, tako i od muzičkih kritičara.

Već sada Nejra ima bogat sevdalijski repertoar. Međutim, nema orkestra, niti sevdah stručnjaka koji je uspješno može pratiti. Damir Galijašević, tešanjski prosječan harmonikaš, danas joj više šteti, nego što koristi. To se, možda najbbolje može vidjeti u Nejrinoj izvedbi prelijepe komponovane pjesmu u duhu sevdaha “Svi me momci vole”, koju je 1972. goine na festivalu “Ilidža” izvela Zora Dubljević.

Poslušajte Nejrino pjevanje I Galijaševićevo “tandrkanje” na harmonici. (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending