Pratite nas

Zanimljivosti

Slavni i praznovjerni: Neobične stvari i rituali za koje ove zvijezde misle da im donose sreću ili nesreću: Helen Miler ima “sretne” cipele, Serena Vilijams “čarape”, dok Hajdi Klum od zla “čuva” zub

Published

on

Svima je poznato praznovjerje o prelasku puta nakon crne mačke, djetelini s četiri lista koja donose sreću te dimnjačaru i potkovicama. No, praznovjerje je ipak više od ovoga. Ove slavne osobe imaju svoju viziju rituala za sreću i slijepo ih prate iz dana u dan. Donosimo neke od najzanimljivijih praznovjernih vjerovanja velikih zvijezda!

Chris Martin

Frontman grupe “Coldplay” smatra da mu glas bolje zvuči nakon što opere zube i da bez tog rituala nema dobrog nastupa. Gdje god bio, prije samog izlaska na binu dobro pere zube. To možda i nije toliko čudno poput rituala Roberta Planta iz grupe Led Zeppelin koju Chris obožava. Prije svakog nastupa Robert je zahtijevao da mu donesu dasku za peglanje jer je vjerovao da mora nešto ispeglati ili će nastup poći po krivu.

Axl Rose

Frontman grupe “Gun N’ Roses” smatra kako slovo “M” dolazi od vraga i da je prokleto pa je odbijao nastupati u gradovima koji počinju tim slovom. Axl svugdje putuje sa svojim vidovnjakom, a njegova bivša supruga na sudu je izjavila kako pjevač smatra da ga opsjeda duh Johna Bonhama iz grupe Led Zeppelin.

 Meat Loaf

Jeste li znali da temperamentni roker Meat Loaf ima kolekciju plišanih medvjedića? Ne želi putovati nigdje dok njegovi omiljeni medvjedići Mani i Marietta nisu uz njega.

 Colin Farrell

Irski glumac ima remen koji mu donosi sreću. Star je i već se raspada, no poklonio mu ga je otac i Colin je uvjeren da ga mora nositi u važnim prilikama, piše Elle. Jednom prilikom, tokom snimanja, remen je nestao, a Colin je raspisao i vrijednu novčanu nagradu (16 000 funti) za pronalazača remena. Međutim, nije poznato je li do sada došao do njega ili je pronašao novi predmet koji će mu donositi sreću.

 Keith Richards

Legendarni gitarist grupe “The Rolling Stones” zahtijevao je da mu se na turnejama poslužuje pastirska pita koju je samo on smio započeti. Ako bi netko pri posluživanju probio koricu prije njega njega, često bi radio pijane scene i tražio novu pitu.

Serena Williams

Kad ova talentirana tenisačica nastupa na nekom turniru, u svakoj igri nosi isti par sokni. čarapa. Ne zna se kako se i kada stignu oprati između mečeva. I to nije sve – prije prvog servisa mora poskočiti tačno 5pet puta, a tenisice uvijek veže na isti način, piše The Richest.

Lady Gaga

Ovo i nije tako čudno – Lady Gaga smatra da seks s osobom kojoj nije stalo do tebe loše utječe na kreativnost i može poremetiti tvoju energiju. Upravo zbog toga odbija brojne zainteresirane obožavatelje.

 Benisio Del Toro

Portorikanski glumac i filmski producent nosi drveni prsten da bi mogao uvijek „kucnuti o drvo“ kada je za to potrebno.

 David Beckham

Slavni engleski fudbaler pred svaki meč nosio je novi par patika i smatrao je da mu je upravo to donosilo sreću.

 Helen Mirren

Slavna holivudska glumica Helen Miren svaki put na dodjeli prestižne filmske nagrade Oskar nosi isti par cipela. Jednom je priznala da joj one nose sreću, pa se uvijek potrudi da iskombinira boju cipela s haljinom u kojoj se pojavi na crvenom tepihu.

 Heidi Klum

Njemački supermodel, glumica i TV voditeljica Hajdi Klum takođe ima način kojim se, čvrsto u to vjeruje, bori protiv uroka. Bez svoje hamajlije nigdje ne ide, a to je vrećica s njenim mliječnim zubom, koji, naravno, čuva još od djetinjstva.

 Lindsay Lohan

Američka glumica je 2006. godine rekla da voli nositi svoju omiljenu narukvicu na važnije događaje. Nakon toga, mnogi fotoeporteri pokušali su da zabilježe o kojoj narukvici je riječ, međutim, ona stalno mijenja nakit, pa nije poznato koja joj je posebno sretna i koju ne zaboravlja kod kuće kad ide na, kako je i sama rekla, važan događaj.

 Audrey Hepburn

Glumica je imala figuricu zeca koji joj je donosio sreću.

 Stiven Tyler

Rok muzičar ima čudnu hamajliju. On oko vrata nosi ogrlicu sa zubom rakuna koga je uhvatio još kada je bio dijete.

Michael Jordan

Za vrijeme aktivne košarkaške nosio je hlačice svoje momčadi s fakulteta ispod NBA dresa, Tiger Woods nosi crvenu majicu na nedjeljnim natjecanjima (obično posljednjim i najvažnijim danima turnira).

Moć crvenog konca

Naši stari od davnina vjeruju u moć vunenog crvenog konca, čak može spasiti i zaštititi od uroka!

Mnoge civilizacije širom svijeta vjeruju kako putem misli ili putem zavidnog pogleda, osoba može naškoditi drugoj osobi čak i do te mjere da prouzrokuje bolest, povredu ili čak smrt.

Krajem devedestih, crveni konac nosili su Madonna, Rosie O’Donnell i Michael Jackson; onda se prenijelo na mlađe naraštaje Hollywooda. Od onih koji danas vrlo često nose crveni konac su: Britney Spears, David i Victoria Beckham, Avril Lavigne, Rihanna, Lindsey Lohan, Demi Moore, Ashton Kutcher, Charlize Theron, Zac Efron, Paris Hilton,Mick Jagger, Vanessa Hudgens, James Van Der Beek i mnogi drugi.

 Plavo oko čuva najpoznatiju vojvotkinju, Kim Kardašijan, Dženifer Aniston, Rijanu…

Pokretačka snaga urokljivog oka je prvenstveno zavist prema tuđem uspjehu i sreći, a gdje bi taj psihički otrov mogao biti više ispoljen nego u Holivudu, gdje je ljubomora nepisano pravilo. Dobro to znaju i neke od najvećih glumačkih i muzičkih zvijezda današnjice koje, sasvim sigurno u svojim vilama imaju kutiju nakita sa nebesko plavim okom koji ih štiti od zlih pogleda. Među njima su Madona, Sofija Vergara, Šakira, Naomi Campbell, Kim Kardašijan, Rijana i mnoge druge zvijezde koje svoju sreću štite ovom amajlijom. Tako su paparaci nakon ne tako davnog razvoda između Anđeline Đoli i Breda Pita, uslikali Dženifer Aniston kako nosi lančić sa plavim okom – možda kako bi se zaštitila od uroka onih koji vjeruju da je ona imala umiješane prste u čitavu dramu u cilju da ponovo osvoji bivšeg supruga?

I najpoznatija svjetska starleta Kim Kardašijan zaljubila se u ovu jedinstvenu hamajliju, tako da se često može vidjeti kako na zglobu ruke nosi zlatnu narukvicu sa plavookim privjeskom.

Lijepa Megan Markle, supruga princa Harija na ruci često nosi zlatni prsten sa ukrasom plavog oka čija se vrijednost procjenjuje na 250 funti (oko 570 maraka). Što se tiče muških zvijezda, hamajliju u obliku oka koriste Ričard Gir, Bred Pit, Mik Džeger i mnogi drugi. (Najportal)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending