Pratite nas

Poznati

Šerif bez zvijezde: MNOGI MISLE DA SAM GLUPAN, SIROVINA, A KAKAV JE ANDRIJA ERA OJDANIĆ?

Published

on

Ostvario je milionske tiraže, smatra se najvećom I najskupljom folk zvijezdom. Iako zadnjih godina djeluje samouvjereno, Šerif se oduvijek plašio razgovora sa novinarima. Ebo jednog njegovog intervjua za AS iz 1985. godine:

“Gotovo svi novinari dolaze mi sa predubjeđenjem da pred sobom imaju glupana, neobrazovanog čovjeka kojem je priroda podarila glas i ništa više. Na nas narodnjake posredno gledaju ti važni pojedinci koji sebi daju za pravo da negiraju ukus velike većine Jugoslovena. Vidite samo sam ja prodao više od million ploća, a šta je sa drugim narodnjacima? Uzmimo s druge strane zabavnjake. Šijemo ih u svakom pogledu.

Za vas kažu da ste najveći derač među narodnjacima?
“Ti koji govore za mene neka izvole na megdan! U dvoboju pokazati ću im šta mogu. Pjevam gotovo tri skale. Mnogi koji su me potcjenjivali sada mi skidaju kapu što su me uživo isprobali kako pjevam.

Učili ste pjevanje?
“Nisam, to se rodilo u meni. Znate pjevao sam po livadama Gornje Sanice, kod Ključa. Čak me je i poštar zatekao kako kosim dok mi je donosio telegram iz Sarajeva. U njemu je stajalo da me kompozitor Damjan Babić poziva da pjevam u tom gradu. Došao sam i nisam se pokajao. Lakše je pjevati nego kositi.

Znate li note?
“Ne znam, a koi h od pjevača zna? Evo, ni većina zabavnjaka ih ne zna. Čuo sam da mnogi komponuju pjevajuči u kasetofon, pa onda snimak nose onima koji znaju note da im to napišu na papiru.

Imate ponekad i neukusne naslove LP – a kao što je onaj “Naći ću je po mirisu kose”
“Naši naslovi su mila majka prema onima u zabavnjaka. Pjevamo o ljubavi, životu, majci, a kod njih u posljednje vrijeme samo seks, drolje…ma stid me je sve to da izgovorim. Molim vas recite mi onda ko je na ovoj našoj estradi nosilac šunda?

Šta mislite o kolegama?
Većinom su to dobri momci, ali ima ih sve više koji ne zaslužuju da se pojave na radiju, TV. Recimo Andrija Era Ojdanić. On je najveća bruka za nas pjevače, a eto godinama prolazi. Ima tu još imena, ali ne bih ih “vadio”. Međutim hoću da kažem da nikada nijednog urednika s TV – nisam “kupovao”, niti ću. Ako misli da dobro pjevam, neka me zove!

Među narodnjacima se događa mnogo toga, pa i AS je pisao da ste se svoojevremeno potukli u hotelu “Brisol” u Tuzli sa kolegom MIletom Kitićem?
“Svi znaju da sam miran ćovjek ali i da ne dam na sebe. Šta biste vi učinili da ste napadnuti? Morao sam se braniti i istina je da među nama ima svega i svačega, nakupilo se dosta onih koji žele na lak način da “pomuzu” od naše slave. Od mene takvi neće imati koristi. (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending