Pratite nas

Zanimljivosti

Enis i Edis Alić su jednojajčani telepatski blizanci: OSIM ŠTO OSJEĆAJU ZAJEDNIČKI BOL, JEDAN I DRUGI ISTO MISLE

Published

on

Tridesettrogodišnjaci iz Živinica Enis i Edis Alić jednojajčani su telepatski blizanci. Osim što osjećaju zajedničku bol, jedan i drugi isto misle. Edis je od Enisa stariji pet minuta.

Oni su danas spješni i porodični ljudi, veoma cijenjeni i omiljeni u rodnim Živinicama i na društvenim mrežama. Diplomirali su na tuzlanskom Rudarsko-geološkom fakultetu. Uz sve to cijelog života se bave humanitarnim radom, bili su organizatori brojnib humanitarnih akcija, u kojima su pomagali teško oboljelim sugrađanima

Brojne su situacije iz svakodnevice po čemu su drugačiji od ostalih. U djetinjstvu, naprimjer, prilikom igre, ako se jedan sapleo i pao, automatski je i drugi, ničim izazvan, pao. Ili, ukoliko jednom od njih kažete neki broj ili boju, drugi, iako nije čuo, ponovi isti broj i boju.

„Kada jedan od nas ode u butik da kupi odjeću, i drugi će ubrzo otići u isti butik i kupiti istu odjeću, a da o tome nismo prethodno razgovarali. Jedne prilike smo otišli zajedno da kupimo nešto od odjeće, a prodavač nam nosi ogledalo. Kažemo mu da nam to ne treba, jer smo mi jedan drugome ogledalo i obojici nam se sviđaju iste stvari – ispričali su su simpatični blizanci.

Dok su bili momci blizancima se znalo dogoditi da ih i njihove djevojke zamijene, što se prepričava kao smiješna, simpatična situacija. Osim toga, bili su organizatori humanitarnih akcija, gdje su pomagali teško oboljelim sugrađanima.

I njiova majka majka ponekad ne razlikuje. Dešavalop se kada pogelda u jednog od njih da ne zna koji je Edis, a koji Enis. Oni su prije desetak godina vadili nalaze krvne slike, a rezultati su bili identični!

S naučne strane, telepatiju među blizancima dokumentirali su i naučnici i istraživači, a o njenom postojanju postoje i brojni dokazi. (Naj portal)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending