Pratite nas

Poznati

Nema više tog dječaka: NAPUSTIO NAS JE I GORAN GERIN

Published

on

Bosanska estrada prije svega, ali i eks jugoslovenska, ostala je i bez Gorana Gerina, koji je zadnjih godina bio udaljen od svijeta muzike I šou biznisa. Žuivio je na relaciji Minhen – Sarajevo, bavio se advokaturom. KOlege, rodbina I prijatelji su ga od milja zvali Gera.

Kako reče Fahrudin Pecikoza, Gera je bio stara generacija pjevača koji je dao veliki doprinos razvoju pop muzike u Sarajevu i bh. muzičke scene. Bio je generacija Davorina Popovića, Kemala Montena… Bio je dobar i iskren prijatelj koji je uvijek bio raspoložen pomoći i savjetovati nas mlađe. Pored muzike volio je pravo i bio je uspješan advokat.

Gerin je svojevremeno učestvovao na najboljim festivalima, a starije generacije ga pamte po pjesmama “Bilo je to vrijeme ruža”, “Poskoči momo, poskoči”, “Mala Tanja”…

Mi vas vodimo u sarajevsku Skenderiju, arila 1977. godine kada je održan, deseti po redu, Vaš šlager sezone. Tada je Goran, uz Almu Ekmečić bio debitant u društvu velikih zvijezda: Indeksa, Miše Kovača, Kemala Montena, Mikija Jevremenovića, Duška Lokina, Maje Odžaklijevske, Ambasadora, Lea Martina, jadranke Stojaković, Kiće Slabinca…

Otpjevao je pjesmu Fadila Redžića “Nema više tog dječaka” i krenuo da osvaja srca publime lakih nota. Uporedo se i školovao na sarajevskom Pravnom fakultetu.

Snimio je desetak singl ploča, dva LP-ija, a onda se posvetio advokaturi. Gitaru i pjesmu je ostavio samo za privatne zabave. (Naj portal)

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending