Pratite nas

Zanimljivosti

Naučnici istražili: MUŠKARCI S MALOM “ALATKOM” VOZE SKUPE AUTOMOBILE

Published

on

Istraživači sa Univerzitetskog koledža u Londonu uspostavili su vezu između percepcije spolne moći pojedinca i želje za moćnim autom. Sad je i naučno dokazano: muškarci s malim “alatom” pokušavaju to kompenzirati skupim automobilom. Za tipove koji voze sportske automobile vjerovatnije je da imaju mali “alat”, ustanovili su britanski naučnici.

Istraživači sa Univerzitetskog koledža u Londonu proveli su studiju na osnovu koje tvrde da su uspostavili vezu između percepcije spolne moći pojedinca i želje za posjedovanjem sportskog automobila visokih performansi, prenio je novozelandski NZ Herald.

Grupa naučnika s Odsjeka za eksperimentalnu psihologiju na Univerziteta koledžu u Londonu odlučila je ispitati ima li “imalo istine u stereotipnom shvaćanju da muškarac koji vozi skupi sportski auto time u stvari kompenzira svoju mušku neadekvatnost”.

Ispostavilo se da je ekološka aktivistkinja Greta Thunberg imala pravo kad je ismijala TikTok influencera Andrewa Tatea, osumnjičenog za silovanje i trgovinu ženama. Kad joj se Tate na Twitteru podsmjehnuo, hvaleći se ergelom svojih skupih sportskih automobila, 18-godišnja Šveđanka mu je odgovorila sa “small dick energy”, energija malog “alata”.

Londonski naučnici ispitali su 200 muškaraca u dobi od 18 do 74 godine. Nisu im metrom mjerili “alate”, nego su ih podijelili u dvije grupe, jednu su uvjerili da im je “alat”mali, a drugu ne. Odnosno, jednoj skupini je rečeno da je prosječna veličina “alata” 18 centimetara, dok je drugima rečeno da je prosjek 10 centimetara.

Britanski naučnici tvrde da su tako prvi put uspostavili “psihološku vezu između brzih automobila i malih “alata””. Objavili su to u izvještaju “Mali alati i brzi automobili”. Rad nije prošao recenziju kakvu mora proći znanstveni rad prije objavljivanja u priznatom časopisu, no autori vjeruju da su napravili dobar temelj za buduća istraživanja.

Kako kažu, natjerali su ispitanike da vjeruju da imaju relativno mali ili veliki “alat” dajući im lažne informacije o prosječnoj veličini spolnog organa kod drugih muškaraca.

Oni koji su smatrali da imaju mali “alat”, jer im je sugerirano da je 18 centimetara prosjek, sportske automobile ocjenjivali su poželjnijima od ovih drugih, kojima je rečeno da je zadovoljavajući prosjek već 10 centimetara.

Ispitanicima su postavljana pitanja vezana i uz druge luksuzne proizvode, no londonski psiholozi nisu pronašli vezu između muške anatomije i želje za posjedovanjem drugih statusnih pokazatelja.

Također, nisu dovođeni u zabludu samo u vezi veličine spolnog organa, nego i osobnih financija, prijateljstva, fizičkog zdravlja – ali ništa od toga nije imalo utjecaj na povećanje njihove želje za sportskim automobilom. (Naj portal)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending